023 7 600 600 info@nieuwgroenendaal.nl

Op 14 januari wordt het 100ste BodyPump programma gelanceerd. BodyPump is in 1990 ontwikkeld in Nieuw Zeeland als eerste groepsfitness les met gewichten. Lees hier het succesverhaal van BodyPump en wat het voor jou kan betekenen.

BODYPUMP drijft spieren en mensen al jaren tot het uiterste en is de klassieker onder de groepsfitness. Vanaf de bescheiden eerste lessen in een gym in de kelder tot het grootste groepsfitness programma ter wereld. Dit is het verhaal van BODYPUMP.

Lang voordat BODYPUMP werd ontwikkeld, toen fitness voor de massa nog vooral bestond uit aerobics en tae bo, was de Les Mills familie al druk met krachttraining. Hun sportschool werd een omgeving vol professionele atleten en dat had automatisch effect op de krachttraining binnen de gym. Al snel werd er een simpele, maar populaire dumbbell les aangeboden in 1990, zodat álle clubleden met krachttraining aan de slag konden.

PHILLIP MILLS

De voordelen van deze vorm van krachttraining zorgden er al snel voor dat de les zó populair werd dat het bijna onmogelijk was om elke keer een nieuwe les te creëren. Dit probleem is de reden van het wereldwijde succes dat BODYPUMP vandaag de dag is. Samen met zijn vrouw Jackie, ook een voormalig Nieuw-Zeelandse atleet en turnster, creëerde Phillip een groepsprogramma met stangen die alle voordelen van krachttraining in zich heeft.

BODYPUMP FOR EVERY BODY

Tijdens de beginperiode van BODYPUMP was in Nieuw-Zeeland feminisme erg belangrijk. Vrouwen wilden hun kracht en zelfstandigheid ontdekken. Niet alleen mentaal, maar ook zeker fysiek. Met BODYPUMP wilden Phillip en Jackie het stigma dat vrouwen niet aan krachttraining moeten doen, doorbreken.

DR JACKIE MILLS

Jackie wist dat krachttraining bekend stond als musculair en zogenaamd mannelijke en overdreven gespierde lijven creëerde. Maar zelf trainde ze al jaren, door haar carrière als turnster, met gewichten en kende ze juist de voordelen van deze trainingsvorm.

BODYPUMP werd ontwikkeld voor mannen en vrouwen, van alle leeftijden en voor alle fitnessniveaus. Een fitness workout die voor iedereen effectief is. De relatief lichte gewichten en vele herhalingen, zorgde ervoor dat deze workout geen onderscheid maakt in leeftijd en geslacht en voor iedereen een uitdaging is.

Als kampioenen van de ‘strong is the new skinny’ hype láng voordat het populair werd, benadrukte Jackie en Phillip al de effecten van krachttraining: van cardiovasculaire gezondheid tot flexibele gewrichten en een gezonde hormoonbalans. Dat deze vorm van trainen ook een geweldige vorm voor zowel mannen als vrouwen creëert, komt daar nog bovenop.

Deelnemers realiseerden zich heel snel dat krachttraining in groepsverband met muziek ter ondersteuning en een motiverende coach véél leuker was dan alleen losgaan in het krachthonk. Met zoveel ‘goodness’ in een les, ging BODYPUMP al snel internationaal. Andere clubs raakten geïnteresseerd en wilden een BODYPUMP licentie. Eerst in Nieuw-Zeeland, vervolgens in Australië, en daarna in de US en Europa. Tegenwoordig vind je BODYPUMP in meer dan 15.000 fitness- en health clubs overal ter wereld en is daarmee het populairste groepsfitnessprogramma ooit.