023 7 600 600 info@nieuwgroenendaal.nl

Na een heerlijke vakantie waarbij je hebt genoten van de ‘goede en lekkere dingen’ van het leven wordt het weer tijd om in beweging te komen. Misschien ben je wat aangekomen tijdens de vakantie, is je conditie wat minder of ervaar je drempels om weer te starten lees dan bijgaande motivatie tips….:

1 Drempels
Er zijn erg veel excuses om een flinke drempel te ervaren. Slecht weer, drukke dag gehad, nog zoveel te doen, spelen al een rol in je normale motivatie om te gaan trainen. Als je door de vakantie je trainingsritme kwijt bent geraakt is het nog erger: “kan ik het nog wel?”of “zitten die extra kilo’s niet teveel in de weg?” Realiseer je dat alle twijfel in je hoofd zit, het zijn gedachtes die misschien wel onterecht voor weerstand zorgen. Je lichaam vindt het prettig als je er goed voor zorgt, het fitter maakt. Eigenlijk zijn er geen excuses om niet te gaan!

2 Doelstelling en plan
Start met het stellen van een doel en maak hiervoor een plan. Een doelstelling zonder plan is niks meer dan een wens. Maak een afspraak met je fitness trainer om samen een doel en plan op te stellen. Dit zal je motiveren om weer enthousiast aan de gang te gaan.

3 Agenda
Een goede manier om je doel te halen en je plan te volgen is het maken van afspraken met jezelf. Het letterlijk in je agenda noteren en tijd vrijmaken voor je training zal je helpen en stimuleren om er voor te gaan.

4 Blessures?
Had je afgelopen jaar blessures, van het soort dat lang aanwezig blijft? Een lekkere vakantie doet je goed. Misschien ben je dan ook even vergeten dat je vaak last hebt van knie, heup of andere belangrijke spieren en gewrichten. Neem dat mee in je trainingsschema. Door een aantal vakantieweken kunnen vormen van overbelasting verdwijnen. Hopelijk blijven ze weg, maak anders een afspraak met 1 van onze fysiotherapeuten.

5 Tijd voor rustige start
Uit onderzoek is bekend dat voetbalteams in de eerste weken van het seizoen de grootste kans op blessures hebben. Dat klinkt raar maar het is wel een logische ontwikkeling. In die eerste paar weken wordt heel hard getraind om snel in vorm te raken, het wedstrijdseizoen start ook meteen. Neem de tijd om een rustige start te maken. Het terug in conditie brengen van je lijf kun je nu eenmaal niet versnellen.

6 Gezonde keuzes
Heb je tijdens je vakantie genoten van al die lekkere dingen. Dat eten en drinken dat bekend staat als ‘het goede leven’. Maak weer de switch naar gezonde producten; denk aan fruit, groenten en natuurlijke producten en minder alcohol. Neem dit op in je plan, schrijf het op!

7 Herstel is een gezonde keuze
Blijf verantwoord trainen. Gezond eten en bewegen is goed maar je weet ook dat herstel na een training een gezonde keuze is. Niet alleen een wedstrijd vraagt om herstel. Als je een zware training doet, reken dan ook met herstel. Rust is net zo belangrijk als training, want in rust zit je vooruitgang.