023 7 600 600 info@nieuwgroenendaal.nl

Bianca heeft deelgenomen aan ons GGZ-programma voor mensen met mentale problemen. Lees hier haar inspirerende verhaal over hoe zij haar leven weer op de rails heeft gekregen met BigMove als duwtje in de goede richting.

Wat is de periode snel voorbij gegaan!

Echter de persoon van voor deze periode is mij bijna een onbekende. Iemand die totaal het inzicht kwijt was in eigen functioneren. Zeg maar gerust ik was aardig de weg kwijt. Aansluiten bij BigMove was een verstandig duwtje in de goede richting van mijn bedrijfsarts.

Ik heb moeten leren inzien hoe ik met mijn Fibromyalgie moet omgaan. Dit ging mij ervoor heel slecht af. Ik probeerde zo hard mogelijk alles toch vol te houden en vond het moeilijk grenzen aan te geven. Met als gevolg dat ik me compleet gefrustreerd voelde en enorm veel pijn had. Ik voelde mij ook eenzaam, niet gezien, omdat ik nooit iets aangaf en altijd alles binnen hield.

Ik heb vanaf het begin alle adviezen uitgevoerd. Dit was soms heel lastig vooral op mijn werk maar het heeft me veel gebracht. Ik heb nu een andere werkplek waar de lichamelijke belasting veel minder is met vaste werktijden terwijl ik ervoor wisseldiensten draaide. En vooral het belangrijkste; iedereen weet van mijn lichamelijke beperkingen!

Ik ben nu de trotse eigenaar van een mooi weekschema waarin (bijna) alles vast staat. Zodat ik in de toekomst beter en bewuster met mijn energie om kan gaan.

Ik ben ook weer aan het bewegen dankzij Big Move. Waar ik de afgelopen jaren steeds minder ging bewegen omdat het mij pijn opleverde.

Moeilijk vind ik de acceptatie dat ik weinig aan kan in vergelijking met vroeger. Maar ook daarin vind ik al beter mijn weg door de vele inzichten die mij zijn toegekomen mede door mijn groepsgenoten. Voor mij was het heel waardevol met andere ”niet gezonde mensen” in contact te komen. Dit helpt mij relativeren.

Ook de locatie Nieuw Groenendaal en de mensen die er werken vind ik erg geschikt voor Big Move. Iedereen is er echt met gezondheid bezig. Jong en oud door elkaar, dik en dun. Het maakt allemaal niet uit en het is heel laag drempelig.

Een aardig succesverhaal in mijn ogen.

Hoe nu verder na Big Move? Ik blijf in ieder geval sporten, via bedrijfsfitness neem ik een abonnement. Omdat ik niet terug wil vallen en besef dat een onderhoudskuur het beste is voor mij. Met mensen om me heen die van mijn zaken afweten. Dat voelt fijn.

Bianca.