023 7 600 600 info@nieuwgroenendaal.nl

Wanneer er zich een bobbel in de knieholte bevindt, dan is dat meestal het gevolg van een aandoening die een ‘Bakerse cyste’ wordt genoemd. Hoewel het hier gaat om een goedaardige zwelling, kan deze wel vervelende klachten met zich meebrengen.

De patiënt heeft het idee dat er een bal in de knieholte zit. Dit zorgt voor een strak gevoel en kan met name het buigen lastiger maken. De aandoening bestaat vaak in combinatie met een andere aandoening van het kniegewricht.

Door bijvoorbeeld artrose of een meniscusscheur produceert het gewricht dan meer vocht. Dit vocht puilt dan uit doordat een zwakke plek in het kapsel aan de achterkant van de knie als een soort ballon gevuld wordt.

Belangrijk in de behandeling van de Bakerse cyste is om de onderliggende oorzaak van de overmatige vochtproductie weg te nemen. Hierdoor neemt de zwelling af en zullen daarmee ook de klachten verminderen. Wanneer klachten desondanks toch aan blijven houden, dan kan de cyste leeggezogen worden met een naald of operatief behandeld worden. Bron: www.hierhebikpijn.nl