023 7 600 600 info@nieuwgroenendaal.nl

Hydrotherapie kan voor mensen met pijnklachten in spieren en gewrichten een positieve uitwerking hebben. Veel van onze cliënten die bijvoorbeeld fibromyalgie, artrose of chronische pijn hebben, geven aan dat zij minder pijnklachten hebben dankzij hydrotherapie.

Hydrotherapie bij Nieuw GROENENDAAL kan ook worden ingezet bij een gebroken been, een nieuwe knie of heup. Door de opwaartse druk van het water neemt de belasting op het been af. Het voordeel hiervan is dat u uw looptechniek kunt oefenen zonder dat u uw been of gewrichten overbelast. Met deze therapievorm doet u oefeningen in een warmwaterbad (loopbad of oefenbad). U leert uw gewrichten en spieren op de juiste manier te bewegen, waardoor pijn minder wordt of weggaat. In het water kunt u meer oefeningen doen zonder verergering van klachten, dan u op het droge aan kunt.

Bij Nieuw GROENENDAAL geven we hydrotherapie zowel individueel als in groepsverband en is uniek in Heemstede en omgeving. Ook als u niet kunt zwemmen, kan hydrotherapie voor u geschikt zijn. De diepte van het bad start bij enkelhoogte.