023 7 600 600 info@nieuwgroenendaal.nl

Met echografie kunnen opnamen gemaakt worden van het houdings- en bewegingsapparaat: Dit wil zeggen van pezen, spieren, banden, slijmbeursen, botten en gewrichten. Hierdoor zijn wij bij Nieuw GROENENDAAL in staat diverse aandoeningen duidelijk en snel in beeld te brengen. Onder meer irritaties van pezen, zoals afwijkingen aan de achillespees, elleboog, knie en verkalkingen in pezen bijvoorbeeld rond de schouder. Ook hielspoor of een aanwezige slijmbeursontsteking zijn op een echo zichtbaar.

Wat heeft echografie te bieden?
Het onderzoek is snel, gemakkelijk, comfortabel voor de patiënt. Als de fysiotherapeut  het onderzoek uitvoert bij de patiënt ziet hij onmiddellijk de dynamische beelden, dit in tegenstelling tot röntgenopnames en MRI welke slechts statische beelden opleveren. Tijdens het onderzoek kunt u actief deelnemen door aan te geven wanneer en bij welke beweging de klachten toe- of afnemen.

Welke diagnoses kunnen gesteld worden?
Ontstekingen
Spierscheuringen
Vochtophopingen
Dislocaties
Cystes

Wat is de toegevoegde waarde in de praktijk?
Het gebruik van echografie bij Nieuw GROENENDAAL heeft als doel visueel inzicht te krijgen in uw klacht. Hierdoor kan er sneller een diagnose worden gesteld en daarmee het meest juiste behandelbeleid worden gestart. Tijdens de behandelingen kan men met behulp van echografie regelmatig visuele feedback krijgen betreffende de ontwikkeling van de aandoening en het gevolgde beleid.