023 7 600 600 info@nieuwgroenendaal.nl

“Ik zat in mijn stoel, keek tv en at mijn onvrede weg. Ik deed de boodschappen en kookte, dat wel. Ook mijn hobby taarten bakken en lekkere dingen maken deed ik nog. Maar omdat mijn gezin niet altijd trek heeft in taart en gebak at ik het meeste vaak zelf op” ….

Gevolg hier van was een enorme gewichtstoename daardoor steeds minder bewegen, minder beleven en minder tevreden. Depressie, piekeren en angst bleven over. Tijdens BigMove leer ik weer mijn leven opbouwen, ik wandel, ik ga naar verjaardagen en maak plezier met de andere deelnemers. Ook leer ik omgaan met tegenslagen en terugval. Niet eenvoudig maar zeer waardevol. Ik leef weer.’

Dit is een voorbeeld van een ontwikkeling van een van onze deelnemers aan BigMove, GGZ-programma (S-GGZ en BI/BC GGZ).

Ieder heeft zijn eigen verhaal en eigen ontwikkeling. Wat voorop staat in de behandeling is dat mensen de regie of hun leven herwinnen en zij in staat gesteld worden om ook na BigMove de ontwikkeling voort te zetten. In beweging komen in de breedste zin van het woord is een belangrijk middel en doel.

Hebt u patiënten die vastlopen en waarbij een u DSM-diagnose vermoedt? Dan nodig ik u uit om hen te verwijzen naar BigMove: christel.deen@nieuwgroenendaal.nl, cliënt kan ook bellen naar 023-5280806 en een afspraak maken bij psycholoog Christel Deen.