023 7 600 600 info@nieuwgroenendaal.nl

Mensen die jaloers zijn op Facebookvrienden kunnen last krijgen van depressieve klachten, blijkt uit onderzoek van de University of Missouri-Columbia. In het onderzoek, wordt onderscheid gemaakt tussen twee soorten Facebookgebruikers: mensen die Facebook gebruiken om anderen in de gaten te houden en mensen die in contact willen blijven met anderen.

Mensen die jaloers worden door wat ze zien op Facebook – een nieuwe auto, een nieuw huis, een gelukkige relatie, kunnen depressieve klachten ontwikkelen.

“Facebook kan een leuke en gezonde activiteit zijn, als gebruikers de site gebruiken om in contact te blijven met familie en oude vrienden”, aldus onderzoeker Margaret Duffy. “Maar als Facebook wordt gebruikt om in de gaten te houden hoe kennissen het financieel doen, of hoe gelukkig een oude vriend is in zijn relatie, dan kan de site leiden tot depressieve gevoelens.” Bron: Nu.nl

Bent ú vastgelopen, depressief, angstig of hebt u andere psychische klachten? Dan kunt u met een verwijzing van huisarts een afspraak inplannen bij psycholoog drs. Christel Deen.

christel.deen@nieuwgroenendaal.nl , 023-5280806.