023 7 600 600 info@nieuwgroenendaal.nl

Als je de laatste tijd een beetje stram je bed uit komt, wat doe je dan? Heerlijk in je vrije tijd aan het sporten en pats @#$%^&*, schiet het in je kuit. Wat nu? Een tegelpad verleggen in een druilerig weekend. Met de laatste tegel kom je niet meer overeind. Krom als een hoepel in een warm bad. Maar hoe kom je hier weer uit en laat staan hoe je maandag weer op het werk moet verschijnen!

Veel last van spieren en gewrichten tijdens dat wisselende jaargetijde, altijd zwelling in vingers en enkels? Wat raar! En hoe kan ik zorgen dat ik daar minderlast van heb?

Kortademig met boodschappen doen of bij andere inspanning? Wat mankeert er aan en hoe krijg ik meer lucht?

Operatie aan die nieuwe heup is geslaagd, maar hoe kom ik nu weer de trap op? Gelukkig ben ik de uitstraling in mijn been kwijt na die herniaoperatie, maar ik ben wel erg onzeker in mijn rug.

Wie helpt me verder?

Mijn dochter doet zo haar best op school, maar toch merk ik dat ze moeite heeft om zichzelf te zijn en dat ze niet volledig tot haar recht komt, hoe komt dat toch?

Tijdens de zwangerschap van mijn vrouw merk ik dat ze meer last krijgt van haar rug en na de bevalling kan ze vanwege de pijn in de rug de baby niet meer goed verzorgen. Wie helpt!! Na de bevalling heeft ze nog een vervelend ding over gehouden. Ze heeft steeds meer moeite om haar plas op te houden. Moet ze nu de rest van haar leven met een soort luier lopen?

Onze baby zit niet lekker in haar vel en ze huilt de hele nacht, help!

Dikke voeten als ik te lang zit en een dikke arm na die borstoperatie. Hoe raak ik al dat vocht toch kwijt? Mijn leeftijd gaat me nu wel parten spelen. Ik wil het niet, maar ik merk dat ik steeds meer afhankelijk word van anderen. Ik wil het zelf blijven doen!

Maar hoe?

De fysiotherapeut gaat over alles wat met bewegen te maken heeft. Uiteraard over botten, gewrichten en spieren, maar zeker ook over longen, hart en bloedvaten. Vochthuishouding, groeiontwikkeling van kinderen, de situatie voor en na operaties, het zenuwstelsel. We worden steeds ouder, maar hoe worden we oud?

In tegenstelling tot het korte verleden kunt u direct de fysiotherapeut bellen als u denkt dat wij u kunnen helpen. Een briefje van de dokter is dus niet meer nodig. Bij de eerste afspraak bepalen wij dan of u direct onder behandeling kunt of dat het misschien alsnog wenselijk is om bij de huisarts langs te gaan.

Soms is het handig om een nader onderzoek te laten doen of horen de klachten toch niet bij ons thuis. De huisarts is dan de sturende persoon. Een verwijsbrief is nog wel nodig bij chronische klachten (welke dit zijn, kan de fysiotherapeut u vertellen) of bijeen specialistische behandeling zoals voor kinderfysiotherapie en oedeemtherapie. De behandelend fysiotherapeut behandelt u in een behandelkamer of gaat met u de oefenzaal in. Ook is er de mogelijkheid om mee te doen met de oefengroepen. Gedeelde smart is halve smart en je kunt gebruik maken van de kennis van andere patiënten die al iets verder zijn na die kruisbandoperatie of die longtraining. Onder begeleiding van de fysiotherapeut helpen wij u op pad naar een gezonde toekomst. Bellen dus! 023-5280806 of vraag een gratis direct advies aan.