023 7 600 600 info@nieuwgroenendaal.nl

Ben je bezig met je goede voornemens en kun je inspiratie gebruiken om het vol te houden. Lees dan hier het hoopgevende verhaal van Jolanda. Jolanda is een fanatiek lid van onze club. Zij kreeg een aantal jaren geleden trombose en besloot haar leefstijl radicaal om te gooien.

Een gezonde leefstijl maakt mij gelukkig en geeft veel energie. Ik kan iedereen aanraden bewuster te leven. Een knop omzetten in je hoofd en er voor gaan. Niemand anders kan je hierin beïnvloeden. Het komt vanuit jezelf met een sterke mindset.

Deze mindset begon bij mij drie jaar geleden na een trombose in mijn linkerbeen. Ik kon geen minuut meer staan op mijn been. Een diepliggende ader zat van bovenaan net onder mijn lies tot mijn enkel dicht. Twee weken lang gestrompel met krukken en een rits van medicijnen op mijn nachtkastje.

Zo ga ik niet oud worden dacht ik. Ik moet alle factoren die een terugkeer op trombose vergroten uitbannen. Dus allereerst mijn overgewicht aangepakt. Van 80 kilo in vier maanden tijd terug naar 60 kilo. Maat XL inruilen voor maat S dat voelt zo fijn! Door meer te bewegen en gezond te eten. En nee, niet minder eten, maar een bewustere keuze maken.

Etiketten lezen en verkeerde voeding vervangen door betere alternatieven. Suikers vermijden, geen koek, geen gebak, geen gewoon brood of bolletjes, geen pizza, geen vette hap meer maar groenten – ook als lunch – of koolhydraatarm brood of roggebrood en zo heerlijk genieten daarvan elke dag weer! Zonder honger te hebben. Iedereen die geïnteresseerd is kan ik tips geven voor alternatieven in zijn of haar voedingspatroon. Maar uiteindelijk is het je eigen instelling die de mate van succes bepaalt.

Ook meer bewegen was een factor die ik wilde aanpakken. Mijn trainingen begonnen met twee keer per week en al snel merkte ik dat ik op de trainingsdagen een veel betere doorbloeding in mijn benen kreeg en een fijner gevoel als gevolg daarvan. Al snel ging ik hierdoor vier of vijf keer per week trainen waardoor ook mijn gewichtsverlies snel ging. Ik train nu dagelijks en ik voel me weer dertig!

Daarnaast besloot ik ook om geen alcohol meer te drinken. Allereerst vanwege de hoeveelheid calorieën maar ook omdat alcohol in combinatie met mijn medicijnen invloed had om mijn bloedwaarden.

Helaas bleek een erfelijke bloedstollingsafwijking toch een jaar later weer een nieuwe trombose te veroorzaken. Nu dus levenslang aan de antistolling maar mijn gezonde leefstijl heeft me geestelijk en lichamelijk sterk gemaakt.

Zo heeft mijn ziekte iets moois op mijn pad gebracht en mijn leven een nieuwe dimensie gegeven. Je kunt mijn leefstijl volgen op Instagram https://www.instagram.com/jolandalovessport . Heb je vragen? Je kunt mij dagelijks vinden bij Nieuw Groenendaal Uiteraard kunnen de voedingsexperts bij Nieuw Groenendaal je uitstekend helpen maar jouw wilskracht is de sleutel tot succes!

Met sportieve maar vooral gezonde groet van Jolanda Tasseron