023 7 600 600 info@nieuwgroenendaal.nl

Nieuw GROENENDAAL Arbeid&Gezondheid is een onderdeel van TIGRA. De internationale handels- en serviceorganisatie Pon en TIGRA hebben een drie jaar durend samenwerkingsproject opgezet op het gebied van Health Checks. Elf bedrijfsfysiotherapeuten van verschillende TIGRA vestigingen voeren bij alle Pon bedrijven Health Checks en Werkplek Checks uit.

Vooral de combinatie van een gezondheidstest en een bezoek aan de werkplek betekent meerwaarde. In totaal krijgen 6000 medewerkers eerst een Health Check. Anderhalf jaar later wordt op de werkplek een Werkplek Check uitgevoerd. Bij de Health Check ligt het accent op het coachen van de eigen inzetbaarheid. Tijdens de Werkplek Check wordt de werkplek bezocht en wordt gekeken naar eventuele klachten, de gestelde doelen.

TIGRA FIT

TIGRA heeft voor Pon de TIGRA FIT ontwikkeld. Dit is een speciaal meetinstrument gericht op fysieke belasting zoals tillen en bovenhandswerken. De taken en belasting van een functie worden nagebootst en in kaart gebracht. De opzet voor het project Health Check viel samen met de publicatie van een Amerikaans onderzoek hoeveel kilo iemand in een bepaalde functie kan tillen. De TIGRA FIT kan de arbeidsbelasting voor alle categorieën berekenen, of het nu voor kantoor is of productie. Heeft u interesse in health checks en werkplek checks voor uw onderneming. Neem dan contact op met Evelien Kremer of Roy Jansen. Evelien.kremer@nieuwgroenendaal.nl , roy.jansen@nieuwgroenendaal.nl , telefoon 023 5280806