023 7 600 600 info@nieuwgroenendaal.nl

Medical taping kan hooikoortsklachten verminderen of zelfs ervoor zorgen dat iemand klachtenvrij het seizoen doorkomt. Er worden goede resultaten behaald en het is zeker de moeite waard om de taping als behandelmethode in te zetten.

Ongeveer 20% van de Nederlandse bevolking heeft last van hooikoortsklachten. Deze klachten beginnen vaak in de lente door het stuifmeel van bomen, grassen en planten. Het menselijk lichaam vormt automatisch antistoffen tegen stuifmeel, maar bij iemand die last heeft van hooikoorts reageert het lichaam heel heftig. Het afweermechanisme reageert sterk waardoor de slijmvliezen veel meer slijm gaan produceren wat een reeks van klachten veroorzaakt zoals een loopneus, niezen, verstopte neus, branderige- of traanogen. Zelfs vermoeidheid en koorts zijn vaak gehoorde problemen. Het komt soms voor dat mensen het hele jaar door last hebben van hooikoorts.

De behandelmethode voor tapen bij C.O.P.D.- en bij hooikoortspatiënten komen met elkaar overeen omdat beide keren de uitwerking van de tape die wordt aangelegd, over de bronchiën en longen verloopt.

Na één keer tapen is er sprake van een nawerking gedurende een kortere of langere periode (meerdere weken). Bij chronische klachten kan de tape opnieuw gezet worden. C.O.P.D. patiënten geven aan dat ze over meer longinhoud beschikken en dat ze minder medicijnen nodig hebben. Vraag uw fysiotherapeut naar de mogelijkheden. Kijk voor meer informatie op www.fysiotape.nl/hooikoorts