023 7 600 600 info@nieuwgroenendaal.nl

Vrouwen dragen graag mooie schoenen, maar het vervelende is dat dit vaak ten koste van het comfort gaat. Er leuk uitzien op pumps kan problemen aan de voeten met zich meebrengen. Eén van die problemen is het Morton neuroom.

Bij het Morton neuroom is er sprake van een zwelling van een gevoelszenuw in de voorvoet. Deze irritatie ontstaat door overmatige en langdurige druk op de zenuw. Klachten die hierbij voorkomen zijn onder andere pijn onder de bal van de voet die uit kan stralen richting de tenen. Meestal zijn dit de 3e en de 4e teen. Naast pijn kan er ook sprake zijn van een brandend of tintelend gevoel.

De klachten verergeren door belasting van de voet en verdwijnen in rust of door het dragen van meer comfortabel schoeisel. Het is een aandoening die regelmatig voorkomt bij vrouwen die te krappe schoenen dragen. Maar eerlijk is eerlijk, we kunnen de modehuizen niet alle schuld in de schoenen schuiven. Ook mensen die bijvoorbeeld veel hardlopen, schaatsen of (wand)klimmen hebben een verhoogd risico deze aandoening op te lopen.