023 7 600 600 info@nieuwgroenendaal.nl

Het steeds intensiever gebruik van tablet, gameboy en smartphone zorgt ervoor dat er populaire namen ontstaan voor klachten aan de arm, nek en/of schouder. Op zich heel begrijpelijk, want door een aandoening een populaire naam te geven wordt deze gemakkelijker onthouden.

Specialisten gebruiken liever één naam voor een groot aantal klachten die in de nek, schouder en arm voorkomen. Of je nu een muisarm, tablet-nek of whatsapp-duim hebt; wij spreken van KANS.

KANS is een afkorting voor klachten aan de arm, nek en/of schouder. Het is een algemene benaming voor klachten die in deze lichaamsregio voorkomen en niet zijn veroorzaakt door een ongeluk of val.

Vroeger hoorde je de term RSI ook nog regelmatig langskomen als men deze klachten bedoelde. Tegenwoordig wordt deze naam door specialisten echter vermeden omdat de afkorting RSI staat voor repetitive strain injury. De naam suggereert hiermee dat de klachten altijd het gevolg zouden zijn van het veelvuldig uitvoeren van een bepaalde activiteit of beweging. Dit is lang niet altijd het geval.

Denk je last te hebben van een tablet-nek, smartphone-pols, gameboy-duim, whatsapp-duim of RSI?  Loop met dergelijke klachten niet te lang door. Maar laat je onderzoeken en helpen door onze fysiotherapeuten  om langdurige klachten te voorkomen.