023 7 600 600 info@nieuwgroenendaal.nl

Muziek. Iedereen heeft er wat mee. Het roept herinneringen op, helpt je door moeilijke tijden of geeft je energie. Zo ook bij het sporten. Niet alleen tijdens, maar ook na de work out. Muziek is voor velen een belangrijk sportmaatje geworden.

Het meest populaire liedje is ‘All About That Bass’ van Meghan Trainor, zo blijkt uit een analyse van meer dan 11 miljoen workout playlists op Spotify. Op de voet gevolgd door ‘Dark Horse’ van Katy Perry. Maar muziek is ook belangrijk voor na de work out. Het is natuurlijk niet alleen zaak om je tijdens de work out helemaal te geven, ook daarna is het de kunst om weer goed te herstellen.

Beats Per Minute
Op internet vind je nog veel meer geschikte liedjes, specifiek per aantal beats per minuut, voor een work out of een cool down. Daarnaast heeft Nike samen met Spotify Speed Run-playlists ontwikkeld, afspeellijsten voor verschillende soorten workouts. Maar je kunt met BPM (Beats Per Minute) ook bij Spotify speciale playlists downloaden. En de 45 minuten playlist voor krachttraining van Spotify geeft je net dat steuntje om de workout vol te houden.

Totale ontspanning
Voor wie totale ontspanning wil, luister naar ‘Weightless’ van Marconi Union dat speciaal is geproduceerd om optimaal te relaxen. Hét recept voor de beste ontspanningsmuziek, zo is wetenschappelijk bewezen. Het nummer begint met zestig slagen per minuut en vertraagt na vijf minuten naar vijftig slagen per minuut, zodat de hartslag zich automatisch aanpast aan het ritme en je optimaal kunt ontspannen. En voor diegene die meer van klassieke muziek houdt, ‘Air’ van J.S. Bach zorgt ook voor een goede ontspanning. Het nummer maakt de ademhaling rustig, vermindert de spierspanning, vertraagt de hartslag en doet de bloeddruk dalen. Bron: Fit!Magazine