023 7 600 600 info@nieuwgroenendaal.nl

Als specialisten in beweging staan wij bij Nieuw GROENENDAAL voor het feit dat iedereen bij ons moet kunnen bewegen en sporten. Zonder – of met beperking. Lees hier het inspirerende verhaal van Natasja Koekhoven en haar hulp hond Isa.

Ik, Natasja Koeckhoven, heb de ziekte van pompe. Dit is een spierziekte die wordt veroorzaakt door een verstoorde stofwisseling in de spieren. In de praktijk betekent dit dat je last hebt van krachtverlies en dat je altijd moe bent.

Ik kom al jaren twee keer per week trainen bij fysiotherapeute Monique Huygen om mijn mobiliteit in stand te houden. In 2013 ben ik gestart met de opleiding van mijn assistance dog Isa. Wij vormen een hecht team, we doen heel veel samen, zoals boodschappen, de was, naar het ziekenhuis en we gaan samen naar de fysiotherapiepraktijk.

Al snel ontstond het idee om mijn assistance dog Isa actief in te zetten tijdens de oefeningen. Door de oefeningen samen uit te oefenen, wordt de motivatie enorm verhoogd en doet het een groter beroep op mijn uithoudingsvermogen. Om meer bekendheid te geven aan trainen samen met je assisitance dog hebben we een korte film gemaakt die te bekijken is via You-Tube 

Naast het samen doen van oefeningen bij de fysiotherapiepraktijk helpt Isa mij bij het aan- en uitkleden, boodschappen aangeven, spullen van de grond oprapen en aangeven, deuren en kastjes openen en nog heel veel meer. Voor de hond zijn al deze “klusjes” heel leuk om te doen, belangrijk is dat ze geconcentreerd blijft. Komt u een assistance dog tegen? Aai de hond niet, praat en kijk ook niet naar de hond, dit leidt haar af van haar geweldige taak!