023 7 600 600 info@nieuwgroenendaal.nl

ONCOFIT voor (ex) kankerpatienten

Deze groepstraining voor (ex) kankerpatiënten, onder begeleiding van een fysiotherapeut, is gericht op het voorkomen en/of verminderen van problemen op het fysieke vlak. Advies en begeleiding bij kracht- en conditieverbetering staan daarbij centraal.

Het programma is voor mannen en vrouwen bij wie de diagnose kanker gesteld is; ongeacht de ernst en de fase van de medische behandeling. Deelname kan zowel voor, tijdens als na de behandelfase.

Na aanmelding zal een intake plaatsvinden bij een gespecialiseerde fysiotherapeut. Er zullen diverse testen gedaan worden, mede om te bepalen of er direct met het programma gestart kan worden, of dat er b.v. eerst op individuele basis gewerkt moet worden aan enkele voorwaarden, zoals b.v. het vergroten van de schouderfunctie na borstkanker en het verminderen van de pijn bij bewegen, wat essentieel is om een averechts effect van fitness te voorkomen. Wilt u meer informatie dan kunt u mailen met eva.dejong@nieuwgroenendaal.nl of mirjam.denouter@nieuwgroenendaal.nl