023 7 600 600 info@nieuwgroenendaal.nl

Kinderen kunnen zich nu aanmelden voor het sportprogramma Fitkids bij Nieuw Groenendaal. Dit is een fitness- en oefenprogramma opgezet door Stichting Fitkids. Het programma is speciaal ontwikkeld voor kinderen met een chronische ziekte, beperking of langdurige aandoening.

Deze kinderen kunnen bij Fitkids gedurende een aantal maanden trainen en bewegen onder professionele begeleiding van de kinderfysiotherapeuten.

In een Fitkids-uur wordt er zowel individueel in de fitnesszaal, als in groepsverband getraind. In de groep worden allerlei soorten sport en spel gedaan. Fitkids is er voor kinderen van 6 tot 18 jaar met een chronische ziekte, beperking of langdurige aandoening die een inactief leven leiden. De kinderen worden meestal doorverwezen door een kinderarts of specialist. Fitkids wordt betaald vanuit de basis ziektekostenverzekering.

Aan Fitkids doen bijvoorbeeld kinderen met astma, taaislijmziekte, downsyndroom, diabetes, jeugdreuma, DCD, autisme of een aangeboren hartafwijking mee. Tijdens de Fitkids lessen ontdekken de kinderen weer het plezier en het nut van bewegen. Een belangrijk doel is het verbeteren van de fysieke en mentale conditie. Voor ieder kind worden er ook individuele doelen gesteld. Verder wordt het kind gestimuleerd om na het doorlopen van het programma door te gaan met een andere sport of activiteit.

Kinderen kunnen worden aangemeld bij Nieuw Groenendoel door te bellen naar 023-7600 600 of rechtstreeks naar de kinderfysiotherapeuten Peggy Marees 0628538823 of Liesbeth de Wit Liesbeth de Wit: 0627224581.  Of e-mailen naar info@nieuwgroenendaal.nl . Het programma wordt gedekt door de basisverzekering.

Meer informatie over Fitkids is te vinden op www.fitkids.nl