023 7 600 600 info@nieuwgroenendaal.nl

Je nieuwe beste vriend? Dat is vanaf nu de vroege ochtend! Ochtendmens of niet, de vroege uurtjes vóór je werk gebruiken zou wel eens de sleutel kunnen zijn tot een succesvol en gezond leven. Vroeg opstaan blijkt een eigenschap die veel invloedrijke mensen met elkaar gemeen hebben.

Barack Obama, Richard Branson en Disney-baas Robert Iger staan allemaal om 5 uur naast hun bed om te gaan sporten. Hieronder een aantal goede redenen om je wekker wat vroeger te zetten om te gaan sporten.

In de ochtend sporter maakt alerter

Oké, je bent misschien duf en slaperig als je begint, maar als je eenmaal aan het bewegen bent, maakt in de ochtend sporten je hartstikke alert en wakker. Handig voor het begin van de werkdag, niks geen gegaap op kantoor dus!

In de ochtend sporten zorgt voor een sneller metabolisme

Uit verschillende onderzoeken blijkt dat ’s ochtends sporten je metabolisme aanspoort; je verbranding wordt wakker geschud en blijft de hele dag sneller. Dat betekent dus dat je van ’s ochtends sporten meer afvalt dan van ’s avonds sporten. Als je ook nog eens kiest voor krachttraining tijdens je workout, verhoog je je metabolisme nog eens extra.

In de ochtend sporten in plaats van koffie

Doordat je van ’s ochtends sporten wakkerder en alerter wordt, heb je al die koffie op je werk niet nodig. Wil je afrekenen met je cafeïneverslaving, dan is bewegen in de vroege uurtjes dus een geweldig medicijn!

In de ochtend sporten zorgt voor een betere nachtrust

Van sporten krijg je energie, je wordt er wakker van. ’s Avonds sporten kan er dus wel eens voor zorgen dat je moeilijk inslaapt. Je lichaam is nog wakker en actief. Door elke ochtend op een vast tijdstip te bewegen kom je in een dagelijks ritme en heb je geen inslaapproblemen meer.

In de ochtend sporten is makkelijker vol te houden.

Als je ’s avonds op de bank geploft bent, is de verleiding maar wat groot om helemaal niet meer te gaan sporten. Er is altijd wel een goed excuus: dat ene programma op tv, of de buurvrouw die plotseling op de koffie komt. ’s Ochtends heb je die excuses niet. Je bent dus veel meer geneigd je aan je voornemens te houden en ook echt te gaan bewegen.