023 7 600 600 info@nieuwgroenendaal.nl

Vanaf deze maand bieden wij het Orthoxpert zorgplan aan. Hiervoor is nieuwe state of the art meet en test apparatuur aangeschaft. Het OrthoXpert Zorgplan is een behandelprogramma na een knie of heup operatie.

Intensieve samenwerking tussen orthopedie en fysiotherapie
Het OrthoXpert Zorgplan is een behandelprogramma na een nieuwe heup of knie operatie. Bij het OrthoXpert Zorgplan is de inhoud van het behandelprogramma stap voor stap in kaart gebracht. begin af vast.

Afhankelijk van uw aandoening kan dit behandelprogramma 3 tot 4 maanden duren. Door de heldere structuur van het behandelprogramma en het regelmatig uitvoeren van metingen, zijn de fysiotherapeut en orthopedisch chirurg in staat het behandelprogramma nauwgezet te volgen, de effecten te evalueren en ‘op maat’ aan te passen.

Samenwerking orthopedisch chirurg en fysiotherapeut
Bij het OrthoXpert Heup Zorgplan werken orthopedisch chirurgen en fysiotherapeuten nauw met elkaar samen. Intensief contact en afstemming van de behandeling direct na de operatie en bij de gezamenlijke controles, staan er garant voor dat u het best passende behandelprogramma krijgt. Een heup operatie is pas geslaagd na een succesvol behandelprogramma.

Waarom het OrthoXpert Zorgplan behandelprogramma?
In Nederland worden steeds meer nieuwe heup en knie operaties uitgevoerd, onder meer door de vergrijzing en een toename van het aantal sportletsels. Omdat het eindresultaat van een dergelijke operatie voor een belangrijk deel wordt bepaald door het behandelproces, is er behoefte aan goede programma’s. Wij beschikken over de juiste accommodatie om u te kunnen begeleiden bij het herstel. Er zijn speciale test- en meetinstrumenten om de effecten van uw behandeling in kaart te brengen.

Hoe ziet uw behandeling eruit?
U werkt, onder begeleiding van de fysiotherapeut, één tot enkele keren per week aan het herstel van de heup. Na een individuele start, gaat u later in het behandelprogramma met verschillende andere patiënten tegelijk aan de slag. Maar ook dan volgt u uw eigen programma; dat is immers persoonlijk afgestemd. Het behandelprogramma kent een duidelijke opbouw. Na verloop van tijd merkt u dat u steeds hogere eisen aan uw lichaam kunt stellen. Die ervaring zorgt ervoor dat de behandelingen niet alleen nuttig zijn, maar ook steeds meer stimuleren.

Vergoedingen door de zorgverzekeraar
Alle zorgverzekeraars vergoeden de zorgplannen.