023 7 600 600 info@nieuwgroenendaal.nl

Op ’n dag nam ik een wijs besluit…Dat was om precies te zijn 10 maart 2016. Al enige jaren nam ik mijzelf niet meer zo serieus met bewegen. Het gevolg was een behoorlijk gewichtstoename, minder energie en minder nieuwe plannen maken. ´s Avonds was ik na een uitgebreide maaltijd met pastaroom en een bij passend glaasje uitgeteld.

Na een aantal pogingen om weer “snel” in conditie te komen had ik de moed wat verloren. De overtuiging ontstond dat ik mijn beste sportieve jaren had gehad en mijn sportieve leven niet meer op niveau kon krijgen. Ik bewoog wel veel, maar niet met intensiteit. Het intensief trainen maakte mij voorheen altijd blij en gaf heel veel energie. De denkfout om snel weer grote stappen te maken om in conditie te komen na een aantal jaren nietsdoen, frustreerde en verlamde mij…

Begin maart 2016 stapte ik voor een oriënterend gesprek bij Nieuw Groenendaal binnen. Daar werd ik zeer vriendelijk en begripvol te woord gestaan. Even later maakte ik een afspraak voor een intake, lees: afspraak voor plan van aanpak.

Ik was de gelukkige die Ingrid trof op mijn eerste afspraak. Mijn gewicht-vet-spieren(ontbrekende)-BMI-taille omtrek, alles werd in kaart gebracht. Het plan om 21 dagen koolhydraten arm en eiwit rijk te eten i.c.m. begeleid sporten sprak mij aan. Om gedrag te veranderen moet je soms meerdere knoppen omzetten. Ik vond het een prima plan.

Nog steeds eet ik koolhydraten arm en eiwit rijk. Niet snel en met grote stappen, maar nu kleinere stappen over langere termijn. Dat was voor mij de gouden greep. Op deze manier kon ik overzicht houden met bewust eten en een trainingsschema. Door niet direct voluit te trainen, kon mijn lichaam rustig wennen aan de veranderingen, die mij vanaf de eerste week energie opleverden. Heerlijk!

Nu na 13 weken ben ik ruim 8,5 kg afgevallen, voel mij super fit en energiek. Ik merk dat kleine stapjes goed werken voor mij en heb het programma nog eens met 3 maanden verlengd om mijn nieuwe manier van eten en sporten extra te trainen.

De begeleiding en betrokkenheid van Ingrid is grandioos. Elke week bespreken we hoe het gaat, wat er beter kan en wat ik nodig heb. Ingrid heeft mij naar apps verwezen, waarin ik bijhoud wat ik eet, hoeveel ik beweeg en ik hierdoor nog bewuster ben van wat goed voor mij is. Ook dit hoort bij het hele proces van afvallen. Het is niet alleen mijn kilo’s kwijtraken, het is bewuste keuzes maken die staan voor bewuster leven op verschillende vlakken.

Ik kan het iedereen aanraden die worstelt met de vraag hoe pak ik het aan. Ingrid en het team van Nieuw Groenendaal staan achter je en dat voelt super goed. En samen maak je een plan wat bij jou past.

Heel veel succes en geluk voor iedereen die dit proces aangaat.

Conny

Wil jij net als Conny ook graag aan de slag? Per 15 september starten wij weer met ons afslankprogramma. Onder leiding van onze gedreven coaches ga je drie maanden fanatiek trainen en serieuze stappen maken op weg naar een blijvende gezonde levensstijl. Uitgebreide metingen, goede voedingsadviezen en wekelijkse coaching zullen je helpen je doel te bereiken. Heb je interesse? Onze leefstijlcoaches vertellen je graag meer.