023 7 600 600 info@nieuwgroenendaal.nl

Afslanken draait vaak om een wilskracht en discipline. Maar ja, je bent ook maar een mens en zoals ieder mens heb je wel eens een dip. Hier een aantal tips om je afslankdoel te behalen voor de zomer.

Wanneer je zo’n dip moment hebt terwijl je eigenlijk net zo lekker bezig bent met afvallen, dan loop je het risico om terug te vallen in je oude gewoontes. En ja, als dat gebeurt, dan is alle door jou geleverde inspanning voor niets geweest. En dat zou zonde zijn natuurlijk.

En om dit risico zo laag mogelijk te houden, hebben wij 9 tips voor je om gemotiveerd te blijven.

Tip 1

De nummer 1 tip om gemotiveerd te blijven, is door in het begin te kiezen voor een dieet of eetpatroon wat bij jou past. Want doe je dat niet, dan is de kans vele malen groter dat je tijdens een dipje sneller terug gaat vallen in je oude levensstijl. Denk dus nog voordat je met iets start: “Past dit in mijn leven en bij mijn levensstijl?”.

Tip 2

Schrijf je doelen op en hang deze ergens op zodat je ze iedere dag ziet. Op die manier onthoud je voor jezelf waarom je bent gestart. En waar je het voor doet. De emotie die dit oproept zal waarschijnlijk sterker zijn dan de dip die je even hebt. Hierdoor zal je sneller herpakken om door te gaan.

Tip 3

Pak je oude bikini of zwembroek er eens bij en trek hem aan. Zie je vetrolletjes die je eerst niet had? Zo ja, grijp dit moment aan als motivatie. Want als jij je best doet met om af te vallen, dan zit deze bikini of zwembroek snel weer zoals toen!

Tip 4

Beloon jezelf wanneer je een bepaald doel hebt behaald. Bijvoorbeeld: als je 5 kg bent afgevallen binnen 1 maand, dan geef je  jezelf  die laarzen waar je helemaal verliefd op geworden was tijdens het winkelen. Op die manier zal je nog meer je best doen.

Tip 5

Als je op een verjaardag een gebakje afslaat, voel je dan niet rot omdat je iets mist. Maar voel je juist goed omdat je nu niet een bom vol met calorieën binnen gekregen hebt. Want hey, het scheelt jou weer vet wat je lichaam op gaat slaan! Laat die andere mensen maar lekker gaan.

Tip 6

Ga geen boodschappen doen voor een maaltijd. Heb je de hele dag gewerkt en moet je daarna nog boodschappen doen? Grote kans dat jij met een hongergevoel naar de supermarkt gaat. Wetenschappelijk onderzoek heeft bewezen dat mensen met honger eerder geneigd zijn om ongezonde dingen te halen. Om te voorkomen dat jij de verkeerde dingen uit de supermarkt meeneemt hoor je pas na je maaltijd naar de supermarkt te gaan. Hierdoor heb je geen honger en word je niet verleidt tot het halen van allemaal ongezonde producten.

Tip 7

Zoek een sportmaatje om elkaar te motiveren. Door samen te sporten kan je elkaar blijven motiveren tijdens het afvallen. Heb je het even moeilijk? Je sportmaatje helpt je er doorheen. Andersom kan jij ook voor jouw sportmaatje klaar staan in tijden van nood.

Tip 8

Hang een foto van jezelf op een zichtbare plaats. De koelkast is een goede plek om een foto van jezelf met overgewicht te plaatsen. Elke keer als de motivatie even wegzakt en je op weg gaat naar de koelkast om even te zondigen word je geconfronteerd met je foto. Hierdoor weet je gelijk waarvoor je het allemaal doet.

Tip 9

Neem een personal trainer. Heb je alles geprobeerd, maar blijf je moeite hebben om je motivatie vast te houden? Neem dan een personal trainer! Een personal trainer is zowel tijdens het sporten als daarbuiten jouw steun en toeverlaat. Een goede personal trainer zorgt ervoor dat jij gemotiveerd blijft.