023 7 600 600 info@nieuwgroenendaal.nl

Mirjam houdt zich al jaren fit als trouw lid van Nieuw GROENENDAAL. Ze doet aan fitness, BodyPump en Pilates. Sinds 2010 heeft Mirjam het roer omgegooid heeft zij zich vol overgave gestort op haar passie toneel en zingen.

Nadat ik in de ziektewet terecht kwam, besloot ik in 2010 op advies van anderen om dingen te gaan doen die ik leuk vind. In dat jaar ben ik actief begonnen met edelfiguratie, acteren, bewegen en zingen. Inmiddels heb ik in de loop der jaren diverse opleidingen (Film & TV, Theater & Toneel) aan Theaterschool De Trap en De Acteursschool gevolgd. Evenals diverse workshops en masterclasses zoals improviseren, zang, poppenspel, Trance Masks, stagefight, ea.

Inmiddels ben ik in verschillende producties te zien en te horen geweest, o.a. in Feuten, Flikken Maastricht, Neonletters, Quiz, Barst, Zwijgen, De laatste bus naar Waddinxveen, Klapvee, e.a.

Tegenwoordig mag ik het geleerde ook af en toe doorgeven als invallende tutor bij Retorica op de Academie van Marcilio Ficino welke is verbonden aan de Praktische School voor Filosofie en Spiritualiteit. Erg leuk om te doen. En ook hier zing ik af en toe mee met koor Non Nobis.

Omdat zingen altijd een grote passie van mij is geweest en ik ook hier heel gelukkig van wordt ben ik in 2014 begonnen bij het Haarlems Jazzkoor met begeleiding van een trio. Momenteel ben ik aan het repeteren voor ‘De Sonnetten van Laura’.

De productie

Een gemengd koor, 2 dansers en een verteller nemen de toeschouwer tijdens deze bijzondere voorstelling mee naar de letterkundige Francesco Petrarca en zijn geliefde Laura de Noves. In 13 nieuw getoonzette sonnetten bezingt het koor in het oud-Italiaans het grote verlangen van Petrarca naar zijn geliefde, zijn wisselende stemmingen, zijn wanhoop en doodsverlangen na de dood van Laura. De dansers verbeelden het liefdespaar, de verteller zorgt voor de verhalende context. Een bijzonder inspirerend verhaal over een mens, die zoekt naar het onmogelijke: een onbereikbare geliefde!

Vrijdagavond 28 oktober 2016 20.15 uur Première Oude Kerk, Heemstede

Zondagmiddag 30 oktober 2016 15.00 uur Nieuwe Kerk, Haarlem

Zondagmiddag 6 november 2016 15.00 uur Nieuwe Kerk, Haarlem

Zondagmiddag 13 november 2016 15.00 uur Dominicuskerk, Amsterdam

Mijn naam is Mirjam van Nimwegen. Ik zou het leuk vinden u te zien bij een van de voorstellingen.