023 7 600 600 info@nieuwgroenendaal.nl

Yoga helpt om te ontspannen en kan zorgen voor meer energie, maar er zijn nog veel meer redenen om regelmatig aan yoga te doen.

1. Betere nachtrust

Als je slecht slaapt, kan yoga helpen om de rust te vinden. De overgang van dag naar nacht kan door wat asana’s (houdingen) en de meditatieve aspecten van yoga makkelijker gaan, waardoor de kans op een betere nachtrust groter is.

2. Meer energie

In het begin zal yoga energie kosten, want het is niet makkelijk om in ingewikkelde houdingen rustig te blijven ademhalen. Maar uiteindelijk zal elke houding die lukt, zorgen voor meer energie.

3. Meer kracht

Hoewel yoga niet te vergelijken is met bijvoorbeeld hardlopen, ben je toch sportiever bezig dan je denkt. Met elke houding gebruik je andere spieren en zorg je ervoor dat je lichaam krachtiger wordt.

4. Betere seks

Leuk bijkomend voordeel van yoga is dat jouw lichaam flexibeler wordt en waardoor de seks zal verbeteren. Het lichaam leert andere posities en spiergroepen te gebruiken en tegelijkertijd vind je de rust in je ademhaling, waardoor je bepaalde houdingen langer volhoudt.

5. Lagere bloeddruk

Als je last hebt van een hoge bloeddruk kan yoga helpen om deze te verlagen. Yoga is niet alleen een goede work-out voor je figuur, maar juist ook voor je hart. Voor een lagere bloeddruk is focussen op de meditatieve kant van yoga erg belangrijk.

6. Minder pijn

Voor bijna elke vorm van fysieke pijn is een asana die de pijn kan verlichten. Daarnaast is de ontspanning die je door yoga voelt erg belangrijk, want daardoor leer je ook veel spanning in je lichaam los te laten.

7. Betere ademhaling

Bij yoga is het erg belangrijk om in alle houdingen rustig te blijven ademhalen. Het gaat nooit om de perfecte houding nabootsen, maar om rust te vinden in een houding die er zoveel mogelijk op lijkt. Door zo te focussen op de ademhaling zul je merken dat je ook in het dagelijks leven rustiger gaat ademhalen.

8. Betere houding

Rechte rug, schouders laag en kruin omhoog. Vroeger hamerden je ouders erop, tegenwoordig hoor je het in de yogaklas. Maar feit blijft dat een goede houding heel belangrijk is. Als je de asana’s juist uitvoert, zul je er vaker op gaan letten of jouw houding goed is.

9. Betere balans

Er zijn een heleboel asana’s waarbij het gaat om een goede balans. Je wordt uitgedaagd om een paar minuten lang je balans te houden en je zult merken dat het steeds beter gaat naarmate je vaker oefent.

10. Minder stress en angst

Yoga is een fijne manier om te ontspannen en je te onttrekken aan dagelijks beslommeringen. Daardoor komt er minder ruimte voor stress en angst. Er zijn asana’s gericht op het loslaten van negatieve energie, erg geschikt voor als je veel last hebt van stress of angsten.

Klik hier voor ons lesrooster voor de tijden van onze yogalessen