023 7 600 600 info@nieuwgroenendaal.nl

In mei starten wij met een zesweekse XCO workout clinic onder leiding van Master XCO Trainer Joep Hardendood.  XCO staat voor Extreme Core en is een core training.

Je “core” is je natuurlijk korset, oftewel je buik- en rugspieren. Je traint met de XCO-Trainer, een aluminium buis met grit. Kracht en dynamiek worden gecombineerd met een intensieve training, waarbij je naast je core ook je arm-, been en schouderspieren traint.

Het grit van de “XCO-Trainer” beweegt bij elke beweging die je maakt heen en weer van deksel naar deksel. Doordat het grit ‘doorschiet’ stimuleer je bij elke heengaande beweging altijd de teruggaande beweging. Dit effect noemen we ‘Reactive Impact’. Je spant daarbij constant je hele lichaam aan om in balans te blijven en de spieren, en dan met name het bindweefsel in en rondom de spieren, krijgen een extra mechanische belasting.

XCO is geschikt voor iedereen. Je kunt op je eigen niveau instappen en het zo zwaar en intens maken als jezelf wilt. De XCO-Trainers zijn er in verschillende maten, daardoor is de training zowel geschikt voor vrouwen, van starters tot gevorderde sporters. De exacte data en tijden worden aangegeven op de website.