023 7 600 600 info@nieuwgroenendaal.nl

Met het mooie weer buiten denken veel mensen niet aan sporten. Uitrusten aan het water of op een terrasje. Hieronder een paar tips om deze zomer toch fit te blijven!

Stel een schema op en ga op vaste tijdstippen sporten. Plan je activiteiten om het sporten heen en niet je sporten om je activiteiten. Zo heb je voor jezelf een houvast van wanneer je kunt sporten.

Sport met een vriend of vriendin. Iemand die jou motiveert en meetrekt om te gaan sporten is altijd mooi meegenomen. Als jij geen zin hebt kan jou trainingspartner je overtuigen!

Sluit je aan bij groepslessen. Hierdoor heb je verantwoording tegenover een groep om op te komen dagen. Samen hard trainen is de beste motivatie!

Drink genoeg water. Door de hitte verlies je meer vocht dan je denkt. Zorg ervoor dat je genoeg water drinkt. Zo kan je lichaam optimaal blijven functioneren.

Grote maaltijden eten met dit weer is niet altijd even makkelijk. Probeer wat lichtere maaltijden zoals salades en vloeibare maaltijden te consumeren.

Ondanks dat het verleidelijk is om aan het bier en aan de cocktails te gaan, hou dit binnen de perken! Lege calorieën heb je immers niks aan.

Als je op vakantie bent, probeer dan dingen zoals baantjes trekken, hardlopen, sportief wandelen of even naar de lokale sportschool te gaan wanneer mogelijk.

Hou je trainingen kort, maar krachtig. Zo kan je in weinig tijd toch hard trainen en het maximale uit je training halen. In 30-45 minuten kan je een intensieve training doen!