023 7 600 600 info@nieuwgroenendaal.nl

Helaas, de vakantie is weer voorbij. Nu is het tijd om je fitness routine en gezonde leefstijl weer op te pakken. Hier een aantal tips om weer snel in vorm te raken en de laatste paar extra vakantie kilootjes eraf te halen.

Wat past bij mij?

De eerste tip is om even goed na te denken wat er past bij je wensen en behoeftes. Fitness, groepslessen, fysiosport, personal training,  of een combinatie hiervan. Wellicht wil je ook wat voedingsadvies. Wat vind je fijn om te doen en waar heb je plezier in? Sporten is heel persoonlijk. Hoe meer iets bij je past, hoe groter de kans op succes.

Nieuwe kleding

Een nieuwe sportoutfit motiveert extra om het sporten weer op te pakken, maar natuurlijk gaat het om de functionaliteit en comfort. Kleding moet tijdens het sporten comfortabel zitten. Dit geldt zeker voor schoenen. Een goede basis is heel belangrijk omdat je je lichaam pittig belast.

Nieuw programma

Als je naar een aantal weken weer gaat sporten is het een goed idee om je zelf een nieuw programma te laten aanmeten door onze fitness instructeurs. Zij kunnen je op een effectieve en verantwoorde manier weer laten starten met je juiste motiverende adviezen en tips.

Luister naar je lichaam

Als je begint dan heb je zoveel zin om bergen te verplaatsen en wil je snel resultaat zien. Het is belangrijk om goed naar je lichaam te luisteren omdat je je grenzen moet ontdekken. En naast het ontdekken is ook het bewaken van deze grenzen van belang zodat je er niet overheen gaat ten koste van jezelf. Mocht je lichamelijke klachten hebben gekregen tijdens de vakantie ga dan eerst even langs je fysiotherapeut.

Niet overhaasten 

De grootste tegenstander in het sporten ben je nog altijd zelf. Neem daarom de tijd die je nodig hebt om het sporten weer op te pakken in je eigen tempo. Met haasten is de kans op blessures groter en als je daardoor maanden moet herstellen en trainingen moet missen dan ben je verder van huis.

Eigen doelen

Focus op wat jij graag wilt bereiken en bekijk hoe je dit doel kunt realiseren.  Wil je bijvoorbeeld afvallen of een betere conditie? Of wil je sterkere benen/armen of gewoon lekkerder in je vel zitten? Maak een plannetje in jouw tempo om jouw doelen te bereiken. Vraag advies aan ons. Wij staan voor je klaar.

Herstellen

Wie sterk en fit wil worden, moet ook voldoende rust nemen. Anders kom je alleen maar jezelf tegen en gaat het ten koste van je lichaam. Vraag je trainer naar de juiste arbeid/rust verhouding. Dit zal je helpen een optimaal resultaat te halen.