023 7 600 600 info@nieuwgroenendaal.nl

Afgelopen tijd was de nieuwe Wet flexibel werken volop in het nieuws. De Wet moet ervoor zorgen dat werknemers hun baan en zorgtaken beter kunnen combineren.

Als werknemer kun je je werkgever voortaan vragen de werktijden en werkplek aan te passen. Vaste werktijden worden flexibel en als het werk het toelaat, kan ook vanuit huis of een andere ‘werkplek’ gewerkt worden. Als je thuis werkt, is het belangrijk om te zorgen dat je gezond en efficiënt kunt werken. Vanaf 120 minuten thuiswerken moet de werkplek aan minimale wettelijke eisen voldoen.

Vaak wordt op verschillende plaatsen in huis gewerkt. Bijvoorbeeld aan een bureau, op de bank of aan de keukentafel. Het is belangrijk dat de accessoires compact zijn, zodat deze gemakkelijk kunnen worden verplaatst en opgeborgen. Met enkele eenvoudige hulpmiddelen is het al mogelijk om een verantwoorde en efficiënte werkplek te creëren. Naast een goede bureaustoel en een voetensteun, wordt de thuiswerkplek door het gebruik van een in hoogte instelbare laptophouder met een compact toetsenbord en ergonomische muis een prima werkplek om prettig en gezond aan te werken.

Wilt u een op maat gemaakt advies voor een gezonde thuiswerk plek neem dan contact op met evelien.kremer@nieuwgroenendaal.nl van onze afdeling Arbeid&Gezond.