023 7 600 600 info@nieuwgroenendaal.nl

Heb je last van gewrichtsklachten zoals artrose dan hebben wij de oplossing. Als enige sportcentrum in de regio bieden wij AquaFit en Hydrotherapie. Drie keer per week bieden wij deze vormen aan bij onze buren in het verwarmde zwembad.

AquaFit
Aquafit is een fysiosport les in het verwarmde ondiepe gedeelte van het zwembad onder leiding van een fysiotherapeut.  De les bestaat uit oefeningen om het uithoudingsvermogen te vergroten, spierkracht, coordinatie en balans te verbeteren.  Met de druk die het water uitoefent op het lichaam kan eindeloos  gevarieerd worden onafhankelijk van de klachten. Alle leden van Nieuw Groenendaal kunnen aan deze lessen meedoen en vallen in het abonnement.

Hydrotherapie
Hydrotherapie is een oude manier van klachten verlichten van de patiënt. In het water ervaren patiënten verlossing van de zwaartekracht. Spiergroepen welke klachten veroorzaken worden verlicht en er kunnen oefeningen worden verricht met de spiergroepen teneinde deze losser te maken. Hydrotherapie is een vorm van fysiotherapie. Dit is individuele begeleiding en wordt gedeclareerd bij de ziektekostenverzekeraar.

De AquaFit lessen en hydrotherapie bieden wij aan op de volgende 3 momenten*:

Maandag 12.15 uur
Dinsdag 14.30 uur
Donderdag 14.30 uur

*In de schoolvakanties is dit op alle drie de dagen om 17.15 uur