023 7 600 600 info@nieuwgroenendaal.nl

GGZ programma BigMove is bedoeld voor mensen met psychische klachten. Een multidisciplinaire aanpak van klachten door psychologische gesprekken en actieve groepssessies.  Lees het inspirerende verhaal van Carolien van Barlingen, oud deelnemer die nu nieuwe deelnemers ondersteunt met haar ervaringen in de groep. Zij is onze MegaMover.

Hallo, ik ben Carolien. Graag stel ik me voor als Megamover bij Bigmove die januari jongstleden is gestart bij Nieuw Groenendaal in Heemstede. In 2017 ben ik zelf via mijn huisarts beland bij Bigmove met een fikse burn-out in combinatie met overspannenheid.

Ik… een sterke vrouw, een ras optimist met energie waar iedereen jaloers op was, was omgevallen tijdens haar werk. Doodeng! Er was geen weg meer terug. Wat mij toentertijd vooral aansprak bij Bigmove was de sportieve omgeving ( toch een soort van energie) en initiatief en zelfstandigheid bij de cliënt zelf leggen zonder de druk te voelen dat je iets moet.

Verder had ik geen idee aangezien ik totaal uitgeblust was en niets kon onthouden. Ik kan mij nog goed herinneren dat ik het heel eng vond om mij aan te sluiten aan WAT eigenlijk? Zo stond ik niet te springen op mijn eerste dag bij Bigmove.

Ervaringen maken je rijk en ondertussen weet ik heel goed waar mijn valkuilen liggen en kan ik me gelukkig weer focussen wat er om mij heen gebeurd. Vanuit een cliënten panel bij Bigmove heb ik de kans gekregen mijn ervaringen te delen. Mijn voorstel om als oud deelnemer nieuwe deelnemers te ondersteunen bleek al op de plank te liggen.

Hoe mooi kan het lopen, dezelfde dag heb ik stappen gezet om dit te realiseren en nu vier maanden verder kan ik me geen betere start wensen naar een fijne toekomst waarin het duidelijk is waar ik voor sta en wat energie oplevert. Iedere woensdagmiddag ben ik aanwezig om mijn steentje bij te dragen en dit gaat boven verwachting. Bijzonder dat het me zo makkelijk afgaat. Het geeft voldoening, levert inspiratie en het is een leerproces dat mij een bak aan ervaring oplevert. Het doet me goed complimenten te krijgen! Iedereen tevreden en al met al een win-win situatie.