023 7 600 600 info@nieuwgroenendaal.nl

Spanningshoofdpijn is een veelvoorkomende vorm van hoofdpijn die veel mensen treft. Het kan een aanzienlijke impact hebben op het werk en sociale leven van mensen die eraan lijden. De pijn wordt vaak beschreven als een strakke band die om het hoofd zit, met een zeurend karakter dat vaak gepaard gaat met pijn in de nek en schouders. De pijn kan variëren van 30 min tot meerdere dagen, waardoor het voor sommige mensen moeilijk kan zijn om hun dagelijkse activiteiten uit te voeren.

Mogelijke oorzaken van spanningshoofdpijn
Hoewel de exacte oorzaak van spanningshoofdpijn niet bekend is, zijn er verschillende factoren die kunnen bijdragen aan het ontstaan van deze vorm van hoofdpijn. Een veelvoorkomende theorie is dat de pijn ontstaat door spanning en pijn in de spieren in nek en het gezicht, in combinatie met een verlaagde pijndrempel in de hersenen. Daarnaast kunnen stress en een hoge werkdruk ook een belangrijke rol spelen in het ontstaan en de frequentie van hoofdpijn. Andere factoren die spanningshoofdpijn kunnen uitlokken zijn bv slechte houding, vermoeidheid, slaaptekort, oogproblemen en een ongezonde levensstijl. Hoewel spanningshoofdpin niet altijd volledig te voorkomen is, kunnen aanpassingen in levensstijl en het toepassen van effectieve behandelingen helpen om de symptomen te verminderen en de kwaliteit van leven te verbeteren.

Therapeut Robert Groeneweg
Robert Groeneweg is gespecialiseerd in de aanpak van spanningshoofdpijn. Door zijn psychosomatisch aanpak neemt hij de pijn weg en leert zijn patiënten een aantal vaardigheden om stress te verminderen of te voorkomen. Robert is naast fysiotherapeut, adem -en ontspanningstherapeut en psychosociaal therapeut.