023 7 600 600 info@nieuwgroenendaal.nl

Het is buiten guur, koud, winderig en nat. De eerste herfststormen zijn geweest en de zomer lijkt lang geleden. Wellicht heb je dan minder energie en zin om te sporten. Hoe blijf je toch gemotiveerd tijdens de herfst?

De herfst en fit zijn

Veel mensen merken in de herfst al dat ze te maken hebben met een herfst- of winterdip. Je voelt je veel minder energiek en je hebt al helemaal geen zin om ’s avonds nog te sporten. Wij blijven liever binnen bij de openhaard met een wijntje erbij.

Geen zin om te sporten?

We hebben vaak geen zin om te sporten. Buiten hardlopen terwijl het regent is niet erg motiverend. Binnen hardlopen is wel lekker. Vraag je trainer om een hardloopprogramma voor op de loopband.

Wellicht raak je wél gemotiveerd om te sporten op fijne muziek met een vriend of vriendin. Bijvoorbeeld door samen een les spinning of BodyPump te doen. Vraag bij de receptie naar alle groepslesmogelijkheden.

Je kunt ook thuis sporten of in de pauze van je werk een rondje wandelen. Onze instructeurs kunnen uitstekende trainingsprogramma’s bedenken voor thuis. Deze kun je dan met onze gratis MyWellness app bekijken en afspelen.

Vitamine D

In Nederland hebben mensen vaak een tekort aan vitamine D. Zeker in de periode wanneer er weinig daglicht is en het vroeg donker is. Vitamine D zit in de zon en hier krijg je meer energie van. Zelfs mensen die dagelijks buiten komen, kunnen in de herfst en winter een tekort hebben aan vitamine D. Dit komt omdat de zon in deze periode vaak lang niet zo krachtig is, of verborgen is achter een hoop wolken. Het kan dus helemaal geen kwaad om in de periode dat je minder daglicht ziet extra vitamine D te nemen.

Sauna

Wat is er nu lekkerder dan goed door te warmen in onze sauna’s in de herfst. Daarvoor een ontspannen rondje fitness en een heerlijke kop koffie. Het ideale moment voor jezelf in de herfst.

Gezonde groentes in de herfst

In de herfst zijn er heerlijke groentes die je veelal kunt gebruiken in de keuken. Waarom ongezond eten als je ook echt kunt genieten van lekkere herfstmaaltijden. Voorbeelden van echte herfstgroentes zijn: Pompoen, Pastinaak, Wortel, Venkel, Paksoi, Koolrabi.

Houd de zomer voor ogen!

We willen allemaal in de zomer fit en gezond zijn. We beginnen pas in april of mei met onze goede voornemens om nu eens echt wat te doen aan ons lichaam. Het realiseren van je zomerlichaam start eigenlijk nu. Wellicht kun je jezelf beter motiveren als je bedenkt dat al het werk dat je tijdens de herfst en de winter doet, te zien zal zijn in de zomer. Hoe eerder je ermee begint, hoe beter het resultaat in de zomer zal zijn. Als dat geen motivatie is!