023 7 600 600 info@nieuwgroenendaal.nl

Shockwave werkt met geluidsgolven. De fysiotherapeut bedient een apparaat waar deze geluidsgolven uit komen. Deze geluidsgolven verplaatsen zich onder een bepaalde druk door uw huid naar de plek waar de blessure zit. Door deze geluidsgolven verbeteren de bloedsomloop en stofwisseling in het blessuregebied waardoor de pijn afneemt. Shockwave stimuleert zo je lichaam om de blessure zelf te genezen. Het is een goede behandeling bij chronische en hardnekkige blessures.

Effectiviteit van Shockwave therapie
Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat in het weefsel zeer lokaal een verhoogde homeostase ontstaat, bloedcirculatie verbeterd en cellen worden aangezet tot de aanmaak van het groeihormoon. Het vermindert direct de pijn waardoor u beter gaat bewegen. Beter bewegen draagt weer bij aan een beter en natuurlijk herstel. Shockwavetherapie bevordert het lichaamseigen herstelvermogen direct op de plek waar dat nodig is!

Voordelen van shockwave behandeling

• Nauwkeurige behandeling direct op de locatie
• Gezond weefsel wordt ontzien
• Snel en soms zelfs direct al effectief en minder pijn
• De behandeling is niet pijnlijk
• Shockwavetherapie een oplossing voor pijn

Shockwave therapie is zeer effectief bij pees, spier en gewrichtspijn. Wanneer een ontsteking chronisch wordt nemen de mogelijkheden tot herstel af. De lichaamseigen cellen worden “moe” en fysiologische herstelprocessen komen stil te liggen. Shockwavetherapie bevordert het lichaamseigen herstelvermogen direct op de pijnlocatie.