023 7 600 600 info@nieuwgroenendaal.nl

Dry needling is een behandelmethode waarbij de fysiotherapeut door middel van een speciale techniek uw spieren aanprikt, zodat deze snel en langdurig ontspannen raken. Dry needling wordt uitgevoerd met een droge acupunctuurnaald. De fysiotherapeut prikt op specifieke punten, de zogenaamde ‘triggerpoints’.

Wat zijn de voordelen van dry needling?

Hoewel de techniek van dry needling meestal als onprettig ervaren wordt, is deze zeer effectief om een snel herstel te bereiken. Directe ontspanning en herstel in de spier resulteren in een snelle pijnafname en functieherstel van de spier. Als de spieren ontspannen zijn, kan er gewerkt worden aan de beweeglijkheid van de gewrichten en het verbeteren van kracht en coördinatie. Dry needling is een techniek die onderdeel is van de totale fysiotherapeutische behandeling.

Voor welke klachten is dry needling geschikt?

Alle pijnklachten waarbij triggerpoints (mede) de oorzaak zijn, kunnen behandeld worden met dry needling. Denk hierbij aan:

• pijnlijke/stijve spieren en gewrichten (bijvoorbeeld bij schouder-, knie- en heupklachten)
• aandoeningen van de wervelkolom (lage rug, nek)
• aandoeningen aan de arm, zoals een tennis-/golfersarm
• achillespees- en voetblessures (bijvoorbeeld hielspoor)
• hoofdpijnklachten

Meer informatie over dry needling?

Bij Pascal Schmitz, Monique Huygen, Rob Oskam en Hans van der Hulst kunt u terecht voor dry needling. Voor meer informatie kunt u bellen naar 023 7600 600.