023 7 600 600 info@nieuwgroenendaal.nl

Op zondag 15 december organiseren wij een kinderworkshop kerststukjes  maken in samenwerking met kunstenares Fenna Kruijsse van Buiten de Lijntjes en  Lisa Meijer van Studio Rondom Mama. Alle opbrengsten  gaan naar Hike for Health, een project van Simavi in Nepal die de gezondheid van moeders en kinderen verbeteren. Hiermee kan de moeder- en kindersterfte in Nepal worden teruggedrongen.  

De workshop is voor kinderen van drie tot zes jaar. Iets oudere kinderen die heel graag mee willen doen zijn uiteraard ook welkom. De workshop duurt 1 uur en de kosten zijn 15 euro per deelnemend kind. Materiaal is inclusief. Wij beginnen om 13.00 uur in de lounge van Nieuw Groenendaal. Wij zorgen voor wat gezonde versnaperingen.

Wat gaan we doen?

Een workshop met een mooie kerstgedachte. De opbrengst van de workshop gaat namelijk naar een goed doel; moeders en kinderen in Nepal.

We gaan kerst kunstwerken maken. Met verschillende materialen zoals klei, takjes, bessen en meer gaan we niet alledaagse kerst kunstwerken maken. Centraal staat het creatieve ontdekkingsproces van de kinderen. Welke materialen willen zij voor hun kunstwerk gebruiken? En hoe gaan zij hun kunstwerk maken? Expres bieden we geen traditionele kerststuk materialen aan om zo de creativiteit meer te prikkelen.  Het wordt een gezellige middag met een bijzonder kunstig randje.

Fenna is opgeleid aan de kunstacademie en heeft een eigen onderneming waarin zij kunst educatieve projecten aanbiedt en begeleiding geeft in hoe je als volwassene het creatieve proces van kinderen kan stimuleren. Daarnaast heeft ze jaren als pedagogisch professional op een BSO gewerkt en is locatiemanager geweest van een creatieve BSO.

Meer informatie over het goede doel kun je vinden op https://kominactie.simavi.nl/acties/450