023 7 600 600 info@nieuwgroenendaal.nl

Iedereen ervaart momenten van spanning in zijn leven. Dit is natuurlijk als het wordt afgewisseld met momenten van complete ontspanning. Helaas komt het daar niet vaak van. We houden onze spanning vast. Wat kan leiden tot transformatie van het skelet.

De schouders draaien naar voren, het borstbeen valt naar binnen en nek en hoofd zakken in tussen de schouders. Deze verkeerde houding kan klachten geven aan het bewegingsapparaat en een gevoel van mentale spanning.

Patronen doorbreken

Met Critical Alignment werken we aan het doorbreken van dit patroon maar ook andere patronen. Critical Alignment pakt chronische stress op zowel het mentale als het lichamelijke vlak aan. We oefenen in het bewust loslaten van spanning. Bij deze oefeningen maken we gebruik van hulpmiddelen o.a. de strip, rol en boog. Hierdoor kunnen we ons lichaam vanuit ontspanning, rechter en sterker maken. We zullen weer ruimte ervaren en vrij kunnen bewegen.

Tijdens de lessen hebben we ook aandacht voor de asana’s, de yogahoudingen. Door een goede technische uitvoering van de houding en door passief te blijven registreren, dus zonder in te grijpen, zorgen ruimte en de open aandacht ervoor dat de stress langzaam zijn greep verliest.

Luchtig en geconcentreerd

De lessen zijn afwisselend van sfeer en invulling: luchtig, meditatief, speels, educatief, pittig, relaxed, geconcentreerd. Het kan er allemaal zijn.

Critical Alignment wordt gegeven op de volgende momenten:

Dinsdag 11.00 uur Critical Alignment, deze les is voor iedereen en geschikt voor beginners.
Dinsdag 12.00 uur Critical Alignment Gevorderd, deze is geschikt voor deelnemers die al een langere tijd de Critical Alignment hebben gevolgd.
Donderdag 11.00 uur Critical Alignment Yoga,  deze les is een combinatie van Critical Alignment gevolgd door yoga houdingen. Iedereen kan deze les volgen.