023 7 600 600 info@nieuwgroenendaal.nl

Wellicht heb je het al gezien maar in de sauna is een speciale koudwater douche geïnstalleerd voor koude afgieting op de Kneippse manier na een warme douche of sauna. Lees hier hoe het werkt en wat de voordelen hiervan zijn.

Begin altijd rechts (ver van het hart). Alleen koud wanneer het lichaam warm is. Begin inademend met koud water op de rechtervoet heen en weer met de waterstraal, uitademend buitenkant omhoog goed in de lies en binnenkant naar beneden. Inademend over de linkervoet heen en weer, uitademend linker buitenkant omhoog, goed in de lies en daarna binnenkant naar beneden. Ga dan naar je rechterarm. Inademend over je rechterhand sproeien en uitademend buitenkant omhoog en binnenkant naar beneden. Linkerkant idem dito. Ga met het water naar je gezicht. Draai rondjes in je gezicht blijft gewoon doorademen. Dan met de waterstraal naar je hart en vervolgens recht gaan staan en rondom je schouders en de rug begieten. Daarna rondjes draaien op de buik en via het linker binnenbeen naar beneden. Doe als laatste de voetzolen. Je zult merken dat als je dit drie weken doet, je vitaler wordt en meer energie krijgt.

Het beste is om dit alles met een gietroer te doen d.w.z. een speciaal stuk aan de kraan (douchekop eraf en dit er aanschroeven). Dit gietroer heeft een bredere straal water waardoor u een filmlaagje over de huid krijgt en waardoor de prikkels beter aankomen. Een goede koude afgieting kan bepaalde prikkels geven aan organen, waardoor deze vitaler worden en waardoor uw weerstand wordt verhoogd.