023 7 600 600 info@nieuwgroenendaal.nl

In de vorige nieuwsbrief hebben wij geschreven  over de verschillende oorzaken en klachten van een kromme rug. Door deze houding zijn er vaak bewegingsbeperkingen en ontstaan er pijnklachten. Veel mensen hebben baat bij het volgen van Critical Alignment Yoga.

Critical Alignment is een actieve manier van het loslaten van spierspanning. De les begint met een rugligging op een rubberen strip. Deze stript duwt tegen de spieren in de rug en werkt als een soort drukpunt massage. Door deze druk zullen de spieren zich gaan ontspannen.

De spieren hechten aan botten en in ontspannen toestand  zullen de botten weer meer in de natuurlijke houding gaan staan. Dit geldt uiteraard ook andersom. Als de spierspanning continue verhoogd is, trekken deze spieren aan je botten en zullen daarmee je skelet uit zijn natuurlijke vorm brengen. Wat weer kan leiden tot klachten.

De voordelen van Critical Alignment zijn het laten ontspannen van spieren, het loslaten van mentale spanning, een verbeterde ademhaling, een betere lichaamshouding en verminderingen van pijnklachten aan nek en rug.

Critical Alignment wordt gegeven op dinsdagochtend om 11.00 uur, donderdagochtend om 11.00 uur (in combinatie met yoga) en sinds kort ook op zaterdagochtend om 12.30 uur.

(foto: Pixabay)