023 7 600 600 info@nieuwgroenendaal.nl

Wil je weten hoe je er conditioneel voorstaat en waar je kunt verbeteren?  Of wil je weten of je de trainingsdoelen behaald hebt? Kom dan een inspanningstest doen. Onze conditietest is een mooi instrument om je uithoudingsvermogen in kaart te brengen. 

Ieder niveau
Inspanningstesten kunnen op ieder niveau worden aangepast en het kan voor iedereen interessant zijn. Het wordt gebruikt door topsporter maar ook door recreatieve sporters om beter inzicht te krijgen in de fysieke conditie, om een passend trainingsprogramma te ontwikkelen of om de trainingsvooruitgang te monitoren.

Indien inspanningstesten vaker worden uitgevoerd kunnen wij je fysieke vooruitgang bepalen. Bij een gelijk protocol is goed te vergelijken hoe je lichaam heeft gereageerd op de afgelopen periode van trainen. Deze informatie is belangrijk voor het evalueren en eventueel aanpassen van je trainingsprogramma.

Onze test
Wij gebruiken de Technogym inspanningstest. Tijdens deze sub maximale test worden je vermogen en hartslagfrequentie gemeten en daarmee wordt een berekening gemaakt van je maximale zuurstofopname. Na het bepalen van je gewicht, krijg je van ons een hartslagmeter om je borst. Daarna laden wij de test laden op je TGS sleutel en kan de test starten. Je kunt testen op de fiets, loopband of crosstrainer.

De test bestaat vervolgens uit 10 – 15 minuten inspannen op een constant tempo met oplopende belasting. Het vermogen en de hartslagfrequentie worden continu gemeten. Op basis van het vermogen en de hartslag in het laatste gedeelte van de test, wordt een berekening gemaakt van je maximale zuurstofopname. Na afloop bespreken wij de resultaten en geven uitleg over wat dit betekent voor jou en je training.

Onze test is geschikt voor alle sporters en voor mensen die geen maximale inspanning willen of kunnen uitvoeren. Daarnaast wordt de test gebruikt om de voortgang van je fysieke conditie op regelmatige basis te monitoren. Door de lage belasting van de test, is deze vaak en makkelijk in het trainingsprogramma in te passen. 

Afspraak
Bij Nieuw Groenendaal staan wij voor je klaar om je op een verstandige manier te laten sporten. Een inspanningstest hoort hierbij. Maak een test afspraak bij je trainer. Vraag het ons want wij helpen je graag.