023 7 600 600 info@nieuwgroenendaal.nl

Er is een nieuwe groepsles overgewaaid naar Nederland. Deze keer niet uit Amerika, maar uit Canada. Essentrics is een combinatie tussen stretchen en spierversterkende oefeningen. Het resultaat: je krijgt er in korte tijd sterke en slanke spieren van, je wordt soepeler en slanker, je houding wordt beter en je krijgt meer energie.

De basis van Essentrics is de excentrische training: het gelijktijdig verlengen en versterken van het lichaam, door het maken van vloeiende bewegingen waarbij je je ledematen stretcht en je spieren om beurten spant en ontspant.

De sport is ontwikkeld in Canada, door moeder en dochter Miranda en Sahra Esmonde-White. Miranda was ballerina bij het Canadese Nationale Ballet en had jarenlang chronische rugklachten. In samenwerking met fysiotherapeuten en chiropractors ontwikkelde ze Classical Stretch & Essentrics, waardoor haar rugklachten verdwenen.

Iedereen is geschikt voor deze sport, ongeacht leeftijd, niveau of geslacht. De oefeningen zijn zonder gewichten of ingewikkelde pasjes. Naast originele Essentrics-oefeningen zie je ook de invloed van tai-chi, ballet, yoga en andere vormen van fitness terug tijdens de lessen.  En misschien wel het belangrijkste: Essentrics is een goede sport om blessures te voorkomen en genezen. 

Essentrics wordt bij ons gegeven door Rosa op dinsdagochtend om 10.45 uur.