Je bent hier: Home Fysiotherapie / Specialisaties / orthoxpert

OrthoXpert Zorgplan Heemstede

Nieuw GROENENDAAL is de expert op het gebied van revalidatie voor en na een knie- , heup- of schouderoperatie. Vooraf trainen om de operatie zo fit mogelijk in te gaan en na de operatie revalideren om zo snel mogelijk te herstellen. Wij werken met het OrthoXpert systeem waarin nauw wordt samengewerkt met de orthopeden.

OrthoXpert Heemstede

Na een knieoperatie, schouderoperatie of heupoperatie is fysiotherapie nodig. Hierbij wordt de beweeglijkheid, spiercontrole en spierkracht getraind. Uw doel is vaak om weer goed te kunnen fietsen, wandelen, golfen of tennissen. De intensiteit en frequentie van de behandeling voor of na de operatie is afhankelijk van de verschillende testen die bij u worden afgenomen. Hiermee is het mogelijk om een op maat gemaakt trainingsprogramma te maken. De testen bestaan uit o.a. het meten van de beweeglijkheid van het gewricht, spiercontrole en de spierkracht van de spieren rond het gewricht.

Fysiotherapie voor de operatie

Bij uw eerste bezoek wordt op verzoek van de orthopedisch chirurg een meting bij u uitgevoerd. Deze nulmeting, bestaat uit testen en vragenlijsten, wordt gedaan om duidelijk in kaart te brengen wat voor de operatie het niveau is van uw knie, schouder of heup die binnenkort wordt geopereerd. De uitslagen van de vragenlijsten en metingen geven niet alleen u, maar geven ook de fysiotherapeut en de medisch specialist een goed zicht over de functie van uw gewricht en spieren.

Test en meten

Voor de operatie wordt een eerste meting bij u uitgevoerd. Deze nulmeting wordt gedaan om duidelijk in kaart te brengen wat voor de operatie het niveau is van uw knie, schouder of heup die binnenkort wordt geopereerd. De uitslagen van de vragenlijsten en metingen geven niet alleen u, maar geven ook de fysiotherapeut en de medisch specialist een goed zicht op de voortgang van uw traject.

Fysiotherapie na de operatie

U werkt, onder begeleiding van de fysiotherapeut, één tot meerdere keren per week aan het herstel van de knie, schouder of heup. Na een individuele start, gaat u later in het behandelprogramma met verschillende andere patiënten tegelijk aan de slag. Maar ook dan volgt u uw eigen programma; dat is immers persoonlijk afgestemd. Het behandelprogramma kent een duidelijke opbouw. Na verloop van tijd merkt u, dat u steeds hogere eisen aan uw lichaam kunt stellen. Die ervaring zorgt ervoor dat de behandelingen niet alleen nuttig zijn, maar ook steeds meer stimuleren. Bij het OrthoXpert Zorgplan werken orthopedisch chirurgen en fysiotherapeuten nauw met elkaar samen. Intensief contact en afstemming van de behandeling direct na de operatie en bij de gezamenlijke controles, zorgen ervoor dat u het best passende behandelprogramma krijgt. Afhankelijk van uw operatie kan dit behandelprogramma 2 tot 9 maanden duren.

Wilt u meer weten over het OrthoXpert Zorgplan? Vraag dan meer informatie aan hieronder.

Meer informatie over OrthoXpert

Partners

Wij zijn o.a. aangesloten bij: