023 7 600 600 info@nieuwgroenendaal.nl

De feestmaand met al zijn lekkere verleidingen staat weer voor de deur. Een jaarlijks terugkerend thema is natuurlijk; hoe kom ik zo fit en gezond mogelijk door deze periode heen? Waarbij je ook nog kan genieten. Wij hebben de laatste tijd al veel geschreven over hoe belangrijk het is om in deze tijd gezond te blijven en wat je hierbij kan helpen.  Hier nog wat extra tips om vol energie door de decembermaand te gaan.

Fitness afspraak
Om je zelf extra te motiveren kun je bijvoorbeeld een nieuw trainingsprogramma laten opstellen door je fitness trainer. Een nieuw programma betekent vaak dat je meer zin krijgt om te sporten. Je kunt ook een conditietest doen aan het begin van december en dit herhalen aan het begin van het nieuwe jaar. Een mooie stok achter de deur. Wij staan voor je klaar.

Voedingsadvies
In de feestmaand december zijn er veel dagen waarop eten een hoofdrol speelt. Je dagelijkse routine wordt onderbroken en dat maakt het lastig om met mate te eten. Waarom niet de december maand starten met een gezond voedingspatroon? Al onze trainers kunnen je een weloverwogen voedingsadvies geven. Maak die afspraak en begin met een gezonde voorsprong aan de feestdagen.

Thuis trainingsprogramma
De feestmaand is ook vaak een hele drukke maand. Dit betekent dat regelmatig de gang naar Nieuw Groenendaal wordt overgeslagen. Uiteraard hebben wij hier ook een oplossing voor. Wij kunnen je voorzien van een effectieve korte thuistraining die je online kan volgen met onze MyWellness app. Vraag je trainer naar de mogelijkheden voor jou. Mocht je onze MyWellness app nog niet hebben dan kun je deze gratis downloaden als lid van Nieuw Groenendaal.

Balans
Een makkelijke manier om ervoor te zorgen dat je niet aankomt tijdens de feestdagen, is om voor en na Kerstmis en Oud en Nieuw wat minder te eten dan je normaal doet. Compenseer de dagen dat je meer calorieën eet met dagen dat je juist wat minder eet dan je gewend bent. Dit geldt trouwens in het algemeen voor dagen dat je wat meer eet. Balansen noemen wij dat.

De ochtend is goud
De ochtendstond heeft goud in de mond. Een prachtig oud en wijs gezegde. Om er zeker van te zijn dat je ook echt voldoende beweegt, is het verstandig om ’s ochtends te sporten. Dan wordt niet alleen de kans kleiner dat het er helemaal niet meer van komt, maar heb je het ook maar achter de rug. Mooi meegenomen is dat je met een goed gevoel aan je kerstbezoek begint.

Geniet
Het kan helemaal geen kwaad om tijdens de feestdagen te genieten van het lekkere eten en een lekker glas wijn te drinken.  Zolang je maar in beweging blijft. Wij zeggen altijd; ‘Hoe meer je beweegt des te meer kan je hebben’.  En als je na alle festiviteiten snel weer je oude ritme oppakt dan komt het helemaal goed.