023 7 600 600 info@nieuwgroenendaal.nl

Kerstkransjes, chocolaatjes, kerstontbijt, kerstlunch, kerstdiner… Voor de meeste mensen zijn de feestdagen een aaneenschakeling van verleidingen. Wat kun je doen om je hierop voor te bereiden? Wij hebben een aantal concrete tips voor je op een rijtje gezet.

Maak een actieplan voor de feestdagen. Op hoofdlijnen zijn er twee uiterste strategieën voor de feestdagen, met allerlei varianten daartussenin: je leefstijldoel strak vasthouden of alle remmen losgooien. Waar wil je staan na de feestdagen en welke keuzes passen daarbij?

Bedenk een leuke uitdaging om met je familie of vrienden te doen. Dit kan zijn op het onderdeel bewegen of voeding. Bijvoorbeeld een ‘10.000’ stappen per dag challenge tijdens de kerstvakantie. 

In je actieplan kun je ook bijvoorbeeld genietmomenten inplannen op je dag of een rustmoment voor jezelf creëren. Zo komt het element ontspanning ook aan de beurt.

Zoek een buddy in je omgeving waarmee je contact houdt tijdens de periode rondom de feestdagen. Vooral op momenten dat het lastig is om je aan je gezonde leefstijl te houden, heb je dan een hulplijn om je op het rechte pad te houden. 

Ga op zoek naar recepten van gezondere varianten van je favoriete lekkernijen. Denk ook aan de drankjes die worden genuttigd tijdens de feestdagen. Onder invloed van alcohol is het lastiger om je aan je voornemens te houden. Welke gezondere keuzes kun je bedenken?

Tijdens de feestdagen wordt niet alleen anders gegeten maar vaak ook veel minder bewogen. Denk na over wat je kan doen om de feestdagen actiever te maken. Verwerk dit in je actieplan. 

Stel je zelf de vraag; Wat maakt de feestdagen tot genieten? Schrijf dit in je actieplan en besteed naast, voeding en alcohol, aandacht aan bijvoorbeeld: vrije tijd, vakantie, rust, fijn gezelschap, sfeer in en om het huis, leuke tradities, etc.

Geniet van de feestdagen!