GGZ Bigmove Heemstede

Nieuw GROENENDAAL biedt een multidisciplinaire aanpak voor mensen met psychische klachten zoals burn out, stress, overspannenheid, depressie en angststoornissen Heb jij het gevoel vast te lopen in je leven? Met BigMove kom je weer in beweging. Je gaat op een unieke manier zelf en samen met anderen aan de slag. Zo verminderen je klachten en verbetert je gezondheid.

Wat is GGZ programma BigMove?
Een aanpak voor psychische problemen

BigMove is een programma voor mensen die last hebben van psychische klachten. Vaak zijn er ook lichamelijke en sociale problemen. BigMove kan helpen als je last hebt van een depressie, burn-out of angsten. Maar ook bij andere psychische of psychiatrische problemen blijkt BigMove vaak goed te werken. In het programma staat jouw welzijn centraal zowel op geestelijk als lichamelijk vlak.

Zelf én samen aan de slag

BigMove heeft drie verschillende onderdelen;

 Een psycholoog helpt je om je klachten te verminderen door anders te denken en te voelen. En daardoor kun je ook andere dingen gaan doen.

 Onder leiding van één of twee begeleiders doe je in een groep oefeningen die je helpen met het opbouwen van je vertrouwen, kracht en het herkennen van je grenzen. De groep is een krachtig middel om je beter bewust te worden van je angsten en patronen, zodat je deze kunt doorbreken. Je oefent nieuw gedrag, wat zorgt voor plezier en zelfvertrouwen.

 Je bespreekt jouw inzichten met een begeleider en werkt in kleine stapjes aan het bereiken van praktische doelen die jouw welzijn vergroten. Dat zijn doelen die voor jou belangrijk zijn. Iets waar je meer grip op wilt krijgen, die je blij maken of die je graag wilt ontwikkelen.

 Doordat de onderdelen in combinatie worden uitgevoerd, zorgen ze samen voor een grote en blijvende verandering. Dat is de kracht van BigMove!

Een programma van zes maanden

Het BigMove programma duurt zes maanden. Je krijgt maximaal tien individuele behandelgesprekken bij de psycholoog. Het exacte aantal wordt in overleg bepaald en is afhankelijk van waar je het meeste baat bij hebt. Er zijn 15 groepsbijeenkomsten met een of twee begeleiders. Deze vinden altijd op een vast moment in de week plaats.

Je krijgt maximaal vijf individuele sessies met één van de begeleiders. Je begeleider denkt daarbij ook met je mee over wat je ná BigMove kunt doen. Bijvoorbeeld over welke activiteiten bij je passen waarmee je jezelf in beweging kan houden. Zo houd je zelf invloed op jouw gezondheid, blijf je onder de mensen, en voel je je op alle fronten sterker.

Vergoed via je zorgverzekering

Voor deelname aan het BigMove programma heb je een verwijsbrief van de huisarts nodig. De kosten van een BigMove GGZ behandeling wordt vrijwel door alle zorgverzekeraars vergoed, alleen zorgverzekeraar DSW, Stad Holland en inTwente vergoeden de behandelingen niet. Ben je bij hen verzekerd en wil je wel deelnemen aan het BigMove programma? Wij adviseren je om dan vooraf toestemming bij de zorgverzekeraar aan te vragen.

Wettelijk eigen risico voor zorg

Iedereen van 18 jaar en ouder heeft een verplicht eigen risico voor de zorgverzekering. Dat betekent in 2017 dat je maximaal € 385 aan verplicht eigen risico voor BigMove zelf betaalt. Als je dat bedrag al hebt betaald aan andere zorg in dat jaar, dan zijn er geen nieuwe kosten voor deelname aan de BigMove behandeling. Je zorgverzekeraar houdt dat in de gaten. Als je meer vragen hebt over dit onderwerp, kun je contact met BigMove opnemen via info@bigmove.nu of 020-4004117.

Een grote verandering

Deelnemers aan het BigMove programma geven aan dat ze na verloop van tijd minder klachten hebben en beter in hun vel zitten. Ook voelen ze zich fitter en hebben ze meer sociale contacten. Ze doen weer mee met hun omgeving. In de 15 jaar dat BigMove bestaat, zijn er al veel deelnemers geweest.

Wil je meedoen aan BigMove?

Vraag dan je (huis)arts om een verwijsbrief. Als je eerst nog meer wilt weten, bel Rutger Kol of Inger Magraff op 023 5280806 of vul onderstaand formulier in.

Meer informatie over GGZ BigMove

aanmelden

Het laatste nieuws volgen? Meld u hieronder aan voor onze nieuwsbrief.

Partners

Wij zijn o.a. aangesloten bij: