Valpreventie (OTAGO) Heemstede

Nieuw GROENENDAAL is het sport – en revalidatiecentrum van de regio Heemstede. Bij ons kunt u terecht voor valpreventie training en – voorlichting door gespecialiseerde fysiotherapeuten.

Sta sterk! Valpreventieprogramma Heemstede

Onder senioren is vallen een groot probleem met vaak ingrijpende, persoonlijke, maatschappelijke en financiële gevolgen. Jaarlijks vallen ongeveer één miljoen 65 plussers. Soms vaak met ernstige gevolgen waar men op oudere leeftijd vaak moeilijk van herstelt. Het risico om te vallen wordt vaak groter door verval van kracht en/of coördinatie. Dat is bij uitstek ons specialisme. Wij bieden een individueel oefenprogramma (OTAGO) dat thuis kan worden uitgevoerd. Uit onderzoek komt naar voren dat er tot 40% minder valincidenten optreden bij mensen die dit oefenprogramma hebben gevolgd.

Fitness revalidatie ouderen

Voordelen van het OTAGO valpreventie programma Heemstede

Een aantal gespecialiseerde fysiotherapiepraktijken, waaronder Nieuw GROENENDAAL, hebben zich in het StaSterk! netwerk verenigd. Zij hebben de volledige kennis en achtergrond van het OTAGO oefenprogramma doorgrond en kunnen u hiermee helpen. OTAGO is een thuis-oefenprogramma met een aantal voordelen ten opzichte van andere programma’s:

  • Het wordt bij u thuis gegeven zodat u in uw eigen omgeving kunt trainen.
  • Het betreft een aantal bezoeken van de fysiotherapeut bij u thuis en verder telefonisch contact.
  • U krijgt een zeer duidelijke oefenmap met afbeeldingen en instructies. Oefeningen worden per keer op uw niveau en uw situatie toegespitst.
  • Wij vragen u voor een goed resultaat om iedere dag óf te oefenen óf te wandelen (tot een half uur).

Trainingsprogramma senioren Heemstede

Indien er sprake is van ontoereikende kracht of stabiliteit in de benen kan ons trainingsprogramma (OTAGO) iets voor u betekenen. Het trainingsprogramma omvat mobiliteit-, kracht en coördinatie oefeningen. Belangrijk onderdeel van het succes van dit programma is uw inzet. Het gehele programma duurt een jaar, waarbij er regelmatig overleg met u zal zijn. De fysiotherapeut zal u een aantal keer thuis bezoeken om de oefeningen door te nemen. Later zal de therapeut nog een aantal keren telefonisch contact met u zoeken om de vorderingen door te nemen.

Deelname valpreventie Heemstede

Als u besluit mee te doen krijgt u bij het eerste bezoek een pakket. Hierin zitten:

  1. Een agenda om het geoefende in bij te houden
  2. Een map met afbeeldingen en instructies
  3. Een oefengewicht

Vergoeding valpreventie

De kosten voor de bezoeken van de fysiotherapeut bij u thuis worden vergoed vanuit uw aanvullende ziektekostenverzekering, indien u die hebt afgesloten. Wij zijn aangesloten bij de Sta Sterk! Fysiopraktijken die het OTAGO oefenprogramma aanbieden. U heeft wel een verwijzing nodig van een arts.

Meer informatie over valpreventie

LESROOSTER

(Hemelvaart 13 mei, Pinksteren 23 en 24 mei zijn wij gesloten)

FITNESS

Wij hebben de tent weer opgezet en de buitengym ingericht. Je vindt hier fitnessmaterialen zoals spinning bikes, gewichten, matjes, bosus, wellnessballen, bankjes en een roeier. De buitengym is open van 07.00-22.00 uur 

 FITNESS CIRCUITS

Dit zijn korte intensieve fitnesslessen van 30 minuten waarbij je werkt aan je kracht, uithoudingsvermogen en balans. Er wordt o.a. gewerkt met gewichten, ballen, elastieken en steps. Al je spieren komen hierbij aan de beurt. Deze lessen vinden dagelijks plaats op de parkeerplaats naast Nieuw Groenendaal.

Lestijden maandag t/m vrijdag tussen 09.30 en 19.30 uur

Lestijden zaterdag t/m zondag tussen 09.30 en 12.30 uur

POWER WALK

Dit is een intensieve wandelvorm waarbij je heel veel stappen zet, actief je armen gebruikt en  krachtoefeningen worden gedaan met materialen uit de natuur.  De lessen starten op de parkeerplaats van het Groenendaals Bos (naast het restaurant).

Lestijden woensdag en vrijdag om 09.00 uur.

NORDIC WALKING

Dit is een wandelend langlaufen met gebruik van nordic poles. De nordic walking techniek zorgt ervoor dat je 90% van al je spieren activeert. Er is aandacht voor techniek en conditie. Er zijn nordic walking stokken beschikbaar. De lessen starten op de parkeerplaats van het Groenendaals Bos (naast het restaurant) onder leiding van Rutger.

Lestijden dinsdag en donderdag om 11.30 uur.

SPORTIEF WANDELEN

Een actieve wandelvorm waarbij inspanning en gezelligheid wordt gecombineerd. Een fijne wandeltraining in de heerlijke  buitenlucht. De lessen starten op de parkeerplaats van het Groenendaals Bos (naast het restaurant).

Lestijden maandag,dinsdag en donderdag om 09.00 uur.

BOOTCAMP

De trainingen bestaan intervaltraining en fitnessoefeningen. De ideale work-out om je sterk, strak, slank en energiek te laten voelen. Er wordt gebruikt gemaakt van fitnessmaterialen. 

Lestijden woensdag 09.00 uur, zondag 09.00 uur en 10.00 uur.

HIIT

 HIT is een intensieve intervaltraining van 30 minuten met gebruik van eigen lichaamsgewicht. Je verbetert snel je uithoudingsvermogen, snelheid en kracht.  Je kunt hierbij denken aan sprongvormen, burpees en pushups.

Lestijd zondag 11.00 uur. 

EASYFIT

Lestijden dinsdag en donderdag 11.30 uur 

BODYSHAPE

Lestijd maandag 09.00 uur, dinsdag 10.00uur en donderdag 09.00 uur parkeerplaats Nieuw Groenendaal (vanaf 10 mei)

WIELREN TRAINING

Lestijd maandag en woensdag 07.30 uur start parkeerplaats Nieuw Groenendaal (vanaf 10 mei)

BODYPUMP

Lestijd maandag en dinsdag om 20.00 uur parkeerplaats Nieuw Groenendaal (vanaf 10 mei)

PILATES

Lestijd maandag en donderdag 10.00 uur parkeerplaats Nieuw Groenendaal (vanaf 10 mei)

XCORE

Lestijd donderdag 19.00 uur en vrijdag 09.00 uur  parkeerplaats Nieuw Groenendaal (vanaf 10 mei)

BodyBalance

Lestijd maandag 19.00 uur parkeerplaats Nieuw Groenendaal (vanaf 10 mei)

ONLINE LESROOSTER

ZOOM

Dinsdag              19.30 Yoga

Woensdag          10.00 PumpBalance

Donderdag         17.00 BodyBalance

Meld je aan via de Sportivity app, het rooster kan wijzigen, deze zie je dan in de Sportivity app. De koffiecorner is gesloten. Kom en vertrek met een mondkapje op. Samen zorgen we zo voor een veilige omgeving. Heb je vragen mail dan naar info@nieuwgroenendaal.nl of bel met 023 7600600. Veel plezier en blijf in beweging.

Sportieve groeten,

Team Nieuw Groenendaal

 

 

aanmelden

Het laatste nieuws volgen? Meld u hieronder aan voor onze nieuwsbrief.

Partners

Wij zijn o.a. aangesloten bij: