023 7 600 600 info@nieuwgroenendaal.nl

Er is zoveel informatie over voeding dat je soms door het bomen het bos niet meer ziet. Uit onderzoek blijkt dat maar 20% van wat je in de supermarkt koopt in de ‘Schijf van vijf’ past.

Het Voedingscentrum heeft een app ontwikkeld om gezonder te kiezen op basis van wat jij belangrijk vindt. Wil je bijvoorbeeld letten op suiker, vet of zout? Heb je een allergie? Of wil je zien of een product vegetarisch is? Scan of zoek een product met de ‘Kies Ik Gezond?’-app. De app helpt je gezondere keuzes te maken.

Hoe helpt de ‘Kies Ik Gezond?’-app jou?

  • Vind gezondere keuzes.
  • Zie of producten in de Schijf van Vijf staan.
  • Vergelijk producten op voedingswaarden, zoals suiker, vet of zout.
  • Optie om te letten op ingrediënten en allergieën.
  • Bekijk of een product vegetarisch is als je minder of geen vlees wilt eten.
  • Voeg producten toe aan Mijn Eetmeter.

In de app krijg je de voedingswaarden en ingrediënten te zien wanneer je de streepjescode van een product scant. Je kunt ook een product zoeken. Je ziet of een product past in de Schijf van Vijf of niet. Bij producten die niet in de Schijf van Vijf passen krijg je gezondere alternatieven te zien. Je kunt aangeven in de app op welke voedingswaarden je extra wilt letten. Het gaat om calorieën, vetten, verzadigde vetten, koolhydraten, suikers, vezels, eiwitten en zout. Met de Vergelijker kun je voedingswaarden met elkaar vergelijken.

Je selecteert eenvoudig dat je wilt letten op gluten, melk, noten, vis of een andere allergeen. Je kunt ook andere ingrediënten instellen, zoals palmolie, alcohol en toegevoegd suiker of zout. Je kunt selecteren op honderden verschillende ingrediënten en allergenen.

Bron:  Voedingscentrum