Je hebt er als sporter vast wel eens mee te maken gehad, een peesontsteking. 25 tot 50% van alle sportblessures is het gevolg van peesontstekingen. Dit is natuurlijk een enorm aantal terwijl er in de praktijk veel manieren zijn om dit te voorkomen.
Peesontstekingen komen relatief vaker voor in de grotere gewrichten zoals de schouder, elleboog, pols, lies of knie. Ze zijn grofweg onder te verdelen in drie types, van beginnende klachten tot een meer chronisch karakter:
Het beste advies bij een peesontsteking is een fysiotherapeut te raadplegen. Deze is als geen ander gespecialiseerd in het begeleiden van het herstelproces. Veel gebruikte fysiotherapeutische behandelmethodes voor de behandeling van peesontstekingen zijn onder andere: massage, taping, fricties en shockwave.
Over het algemeen geldt, hoe eerder je zorgvuldig aandacht hebt voor de peesontsteking, des te kleiner de kans dat de klachten uitlopen naar chronisch. Dus probeer er tijdig bij te zijn en zorg goed voor je lichaam!
Peesblessures voorkomen
Algemene adviezen ter voorkoming van peesblessures zijn:
Kies zorgvuldig voor de juiste ondergrond. Trainen op een zachte, effen ondergrond voorkomt dat spieren overmatig belast worden. Probeer in ieder geval een glibberige ondergrond te vermijden. Vermoed je een peesontsteking te hebben, maak dan een afspraak bij ons. 023 7 600 600
Bron: www.hierhebikpijn.nl
Wij krijgen vaak de vraag wat is nu een gezond ontbijt, lunch of avondeten. In…
Wij hebben vanaf maandag 4 november een nieuw lesrooster. Wij kunnen weer een afwisselend programma…
Bij BodyBalance™ kun je genieten van bewegingen uit yoga, tai chi en pilates. Het is…
Op woensdagen bieden wij vanaf 1 november een medische pilates les aan. Deze aangepaste pilates…
Duizeligheidsklachten kun je op verschillende manieren ervaren. Een licht gevoel in het hoofd, draaiduizeligheid, wankel…
In deze persoonlijke rubriek stelt een collega zich aan je voor. Niet alleen op het…