Algemeen

Nieuw Groenendaal persoonlijk: Nancy

In deze nieuwe rubriek stelt een collega zich aan je voor. Niet alleen op het gebied van zijn of haar specialismes maar ook op een wat meer persoonlijker vlak. Zo leer je de mens achter de professional kennen.  In deze aflevering lees meer je meer over Nancy Joy van Diesen, fysiotherapeut bij Nieuw Groenendaal en net geslaagd voor haar opleiding manuele therapie.

Hoofddorp
Mijn naam is Nancy Joy van Diesen. Ik ben 30 jaar oud, kom uit Hoofddorp en alweer een aantal jaar werkzaam als fysio bij Nieuw Groenendaal. Ik heb in juni de manuele therapie opleiding afgerond in Utrecht waardoor ik meer uren aanwezig kan zijn binnen Nieuw Groenendaal. De opleiding is heel leerzaam en interessant geweest, maar ook erg tijdrovend. En als je dan denkt dat je het ergste gehad hebt, krijg je te horen dat “onze” Erik (ofwel, de sfeerspons) zijn eindstage komt lopen. Dat vreet dus nóg meer energie.😉. Een van mijn kwaliteiten is analyseren, ik wil graag tot in de puntjes uitzoeken hoe iets werkt en waarom. Dit is een trigger geweest om het fysiotherapie vak uit te oefenen. 

Master manuele therapie
Dat heeft uiteindelijk ook geleid tot het volgen van de master orthopedische manuele therapie. Dit heeft mij verdieping in het vak opgeleverd en geeft mij extra tools om uit te zoeken waarom iemand een gezondheidsprobleem ervaart. Daarnaast is het voor mij ontzettend leuk om deel uit te maken van het team van Nieuw Groenendaal. Onderdeel zijn van een breed specialistisch team werkt ontzettend prettig en helpt mij in mijn persoonlijke ontwikkeling. Daarnaast vind ik het erg leuk om mijn collega’s in de maling te nemen.

Geheime superkracht
Sportblessures zijn mijn favoriete blessures (niet om zelf te hebben overigens). Zelf beoefen ik Crossfit, een sport gericht op functioneel bewegen. Ik vind niets mooier dan analyseren waarom een pijnklacht of een bewegingsbeperking ontstaat. Meestal is dit met een kleine aanpassing in de beweging al te verhelpen waardoor we met plezier door kunnen gaan met onze sporten. Dat geeft mij veel energie.

Mijn geheime superkracht..? Tja die is geheim…😀. Tenslotte zou ik graag van deze gelegenheid gebruik maken om de patiënten te bedanken die hebben geholpen met mijn afstudeeronderzoek. Zonder jullie had ik het niet gered!

Hartelijke groet,

Nancy

admin

Recent Posts

Conditie verbeteren? Timing is alles

Het doel van veel sporters is conditieverbetering. Iedereen wil sterker en fitter worden met meer…

3 weken ago

Strandyoga voor het Parkinson Fonds

Parkinson is de snelst groeiende hersenziekte ter wereld. Parkinson is een meedogenloze ziekte die levens…

3 weken ago

Extra AquaFit les

Tot de zomervakantie van 2024 hebben wij extra ruimte gekregen van het zwembad en kunnen…

3 weken ago

Wat is de Nutri-Score?

De Nutri-Score is een voedselkeuzelogo van de overheid. Het geeft producten op basis van hun…

3 weken ago

Wat is een beroerte?

Bij een beroerte is er schade aan een deel van je hersenen doordat een deel…

3 weken ago

Heb je last van je achillespees?

Een achillespeesblessure ontstaat door overbelasting van de achillespees. Bij een achillespeesblessure voel je een paar…

3 weken ago