Arbeid & Gezondheid

Wat is gedragsmatige fysieke training?

Dreigt jouw werknemer voor langere tijd uit te vallen, of is je werknemer regelmatig ziek? De eerste zes weken van verzuim zijn cruciaal. Hoe langer je werknemer ziek is, hoe moeilijker het voor hen wordt om weer terug te keren naar het werk.

Het is daarom belangrijk om zo snel mogelijk met de werknemer aan de slag te gaan om de gezondheid te verbeteren. Wij bieden voor deze groep werknemers de gedragsmatige fysieke training aan.

Verzuim terugbrengen

De gedragsmatige fysieke training is erop gericht de werknemer te helpen om met de klachten om te gaan. Wij gebruiken hiervoor de methode ‘Graded activity’: wij zetten een stip op de horizon en stapsgewijs werken we daarnaartoe. We richten ons hierbij niet op de klachten zelf, maar op het verbeteren van jouw dagelijkse werkzaamheden. Uniek in onze aanpak is dat wij met de werknemer op de werkplek laten zien hoe die het in de praktijk brengt.

Verloop programma

Afhankelijk van de klachten duurt het programma 6 of 12 weken. Aan het einde van het programma krijg je als werkgever of leidinggevende een eindrapportage. Als het programma is afgelopen, kan de werknemer een jaar lang terugvallen op de TIGRA professional. Na een jaar volgt een evaluatie.

Gegarandeerd resultaat

De gedragsmatige fysieke training is een erg succesvolle aanpak: maar liefst 90 procent van de deelnemers is na 12 weken weer aan het werk. 92 procent is 3 maanden na het programma zelfs weer op volle kracht aan de slag. We durven daarom te garanderen dat na het volgen van de gehele training de werknemer weer aan het werk is.

Wilt u meer informatie over gedragsmatige fysieke training? Neemt u dan contact op met evelien.kremer@nieuwgroenendaal.nl

admin

Share
Published by
admin

Recent Posts

Conditie verbeteren? Timing is alles

Het doel van veel sporters is conditieverbetering. Iedereen wil sterker en fitter worden met meer…

2 weken ago

Strandyoga voor het Parkinson Fonds

Parkinson is de snelst groeiende hersenziekte ter wereld. Parkinson is een meedogenloze ziekte die levens…

2 weken ago

Extra AquaFit les

Tot de zomervakantie van 2024 hebben wij extra ruimte gekregen van het zwembad en kunnen…

2 weken ago

Wat is de Nutri-Score?

De Nutri-Score is een voedselkeuzelogo van de overheid. Het geeft producten op basis van hun…

2 weken ago

Wat is een beroerte?

Bij een beroerte is er schade aan een deel van je hersenen doordat een deel…

2 weken ago

Heb je last van je achillespees?

Een achillespeesblessure ontstaat door overbelasting van de achillespees. Bij een achillespeesblessure voel je een paar…

2 weken ago