Kromme rug? Critical Alignment Yoga!

In de vorige nieuwsbrief hebben wij geschreven  over de verschillende oorzaken en klachten van een kromme rug. Door deze houding zijn er vaak bewegingsbeperkingen en ontstaan er pijnklachten. Veel mensen hebben baat bij het volgen van Critical Alignment Yoga.

Critical Alignment is een actieve manier van het loslaten van spierspanning. De les begint met een rugligging op een rubberen strip. Deze stript duwt tegen de spieren in de rug en werkt als een soort drukpunt massage. Door deze druk zullen de spieren zich gaan ontspannen.

De spieren hechten aan botten en in ontspannen toestand  zullen de botten weer meer in de natuurlijke houding gaan staan. Dit geldt uiteraard ook andersom. Als de spierspanning continue verhoogd is, trekken deze spieren aan je botten en zullen daarmee je skelet uit zijn natuurlijke vorm brengen. Wat weer kan leiden tot klachten.

De voordelen van Critical Alignment zijn het laten ontspannen van spieren, het loslaten van mentale spanning, een verbeterde ademhaling, een betere lichaamshouding en verminderingen van pijnklachten aan nek en rug.

Critical Alignment wordt gegeven op dinsdagochtend om 11.00 uur, donderdagochtend om 11.00 uur (in combinatie met yoga) en sinds kort ook op zaterdagochtend om 12.30 uur.

(foto: Pixabay)

admin

Recent Posts

Conditie verbeteren? Timing is alles

Het doel van veel sporters is conditieverbetering. Iedereen wil sterker en fitter worden met meer…

2 dagen ago

Strandyoga voor het Parkinson Fonds

Parkinson is de snelst groeiende hersenziekte ter wereld. Parkinson is een meedogenloze ziekte die levens…

2 dagen ago

Extra AquaFit les

Tot de zomervakantie van 2024 hebben wij extra ruimte gekregen van het zwembad en kunnen…

2 dagen ago

Wat is de Nutri-Score?

De Nutri-Score is een voedselkeuzelogo van de overheid. Het geeft producten op basis van hun…

2 dagen ago

Wat is een beroerte?

Bij een beroerte is er schade aan een deel van je hersenen doordat een deel…

2 dagen ago

Heb je last van je achillespees?

Een achillespeesblessure ontstaat door overbelasting van de achillespees. Bij een achillespeesblessure voel je een paar…

2 dagen ago